Langer ud efter Netflix: - I lyver

Den russiske skøjter, Evgenia Medvedeva, er forarget over portrætteringen af skøjteløbere i ny hypet Netflix-serie

Evgenia Medvedeva kan slet ikke forstå Netflix' portrættering af skøjteløberne i serien 'Spinning Out'. Foto: Dmitry Lebedev/Kommersant/Polaris
Evgenia Medvedeva kan slet ikke forstå Netflix' portrættering af skøjteløberne i serien 'Spinning Out'. Foto: Dmitry Lebedev/Kommersant/Polaris

'Spinning Out' er den seneste dramaserie fra streamingtjenesten Netflix. Her kan man følge skøjte-verdenen indefra, og der er i den grad skruet op for suspensen.

Måske endda lidt for meget, for ifølge den russiske skøjteprinsesse, Evgenia Medvedeva, er serien udelukkende baseret på fiktion.

I flere scener kan man blandt andet se, hvordan kvindelige skøjteløbere hver aften drikker sig beruset, og det billede kan Medvedeva slet ikke genkende:

- At kvindelige skøjteløbere tager på bar for at drikke alkohol hver aften, er usandt og stemmer overhovedet ikke med virkeligheden. Skøjteløbere opfører sig slet ikke på sådan en måde. Jeg tror ikke, at der er nogen som helst elitesportsudøvere, der kan relatere til det, siger hun til RT.

- Jeg kan ikke lide, når filminstruktører portrætterer skøjteløbere som værende alkoholikere. Jeg er så vred og forarget over det, især når folk begynder at spørge mig, hvorvidt jeg drikker ligeså meget, som de gør i serien.

- Når man forbereder sig til OL, må man overveje hver eneste kalorie, man propper i munden. Man må spise sundt for at kunne præstere bedst, fortæller den 20-årige skøjteløber.

- Så derfor: please lad vær' med at tro på alt, hvad du ser på tv. Netflix lyver. Den virkelige virkelighed er meget anderledes. Vi arbejder hårdt hver dag og elsker at være på isen.

Medvedeva har været det russiske flagskib i mange år, men nåede ikke at kvalificere sig til det russiske landshold i år, da hun havde problemer med skøjterne.

Mens Vild med dans i efteråret kørte på 13. sæson på TV2, så blev det ikke samme succes, da Mikkeline Kierkgaard i 2008 var dommer i det tilsvarende program med skøjteløbere kaldet ’Varm på is’.
- Det er jo bare svært. Det er sådan en lille sport, og det er svært at stå på skøjter, så at lære nogen at stå på skøjter, det kræver ret meget. Det er lettere at lære nogen at danse, hvor der ikke er det element af is, siger Kierkgaard.
Blandt deltagerne var navne som Pelle Hvenegaard, Signe Molde og Joan Ørting, mens vinderen blev racerkøreren Nicolas Kiesa. Udover at være dommer i den danske udgave var Mikkeline Kierkgaard også deltager i den tyske udgave af programmet. Foto: Thomas Lekfeldt OL 2018 Dansk skøjteprinsesse husker dramaet: 'Det var helt vanvittigt'

Ehlers bankede mestrene igen. Foto: DILIP VISHWANAT/Ritzau Scanpix Ishockey Slår mestrene for anden gang i træk

Ishockey Dansk mirakel på isen: 'Han er utrolig!'