Legender beder for NBA-stjerne efter narko-kollaps på bordel

Hele basket-verdenen krydser fingre for, at Lamar Odom overlever efter, at han blev fundet livløs på bordel

Lamar Odoms mange støtter beder for hans overlevelse. (Foto: AP)

Hans liv blev indledt med en tragedie.

Siden indtog basketballstjernen Lamar Odom de højeste tinder i både sportens og kendissernes verden, men nu risikerer Odoms liv at få en afslutning, som er mindst ligeså trist som indledningen.

I Danmark er Odom formentlig bedst kendt som vedhænget til Kardashian-søsteren Khloé i det reality-cirkus, som omgiver den verdensberømte familie med Kim Kardashian, Caitlyn Jenner og Kanye West som de mest berømte kendisser.

Lamar Odom sammen med Khloe Kardashian. (Foto: AP) Intl. kendte - 14. okt. 2015 - kl. 10:40 Kardashian-eksmand lagt i respirator

Men Lamar Odom, der tirsdag blev fundet livløs på det legale bordel Love Ranch i Nevada efter et langstrakt orgie med kokain, viagra og prostituerede, og siden lagt i respirator, hvor han nu kæmper for sit 35-årige liv, er meget mere end det.

Og derfor beder en samlet basketverden nu for, at han klarer den.

Sådan lød det over politiradioen, da man fandt Lamar Odom på bordellet. (Video: AP)

Således har ikoner som Shaquille O'Neal, LeBron James og Earvin 'Magic' Johnson vist deres støtte på sociale medier til en af sportens mest populære aktører.

På basketball-banen har Odom både vundet to NBA-titler med Los Angeles Lakers og et VM-guld med USA, ligesom han blandt andet har vundet den prestigefyldte 'sixth man' kåring i verdens bedste basketliga.

Men det er især Odoms charmerende væsen, der står i skarp kontrast til en opvækst præget af modgang og personlig tragedie, som har givet de mange støtter, der nu krydser fingre for, at han overvinder sit livs sværeste kamp.

Allerede som 12-årig døde hans mor af cancer, mens hans heroin-afhængige far ikke formåede at være den store støtte i South Jamaica-kvarteret i Queens, New York, hvor han voksede.

Ikke den bedste baggrund, men det lykkedes det ekstraordinære baskettalent at kæmpe sig ind i NBA, selvom en anholdelse i Las Vegas og besiddelse af marihuana truede med at spænde ben for eventyret, inden det for alvor var gået i gang.

Livet på toppen blev dog ikke den rene dans på roser for Odom, der fik to børn med en tidligere kæreste, men i 2006 måtte lide den sorg at se parrets tredje barn lide vuggedøden.

Lamar Odom sammen med Khloe Kardashian. (Foto: AP) Intl. kendte - 14. okt. 2015 - kl. 10:40 Kardashian-eksmand lagt i respirator

Siden toppede karrieren med NBA- og VM-titlerne, mens Odom for alvor brød igennem som mainstream-kendis, da han blev gift med Khloé Kardashian og blev en del af kendis-klanens mediecirkus.

Khloe Kardashian om sin første forelskelse i Lamar Odom. (Video: AP)

Fortidens dæmoner havde dog fat i Odom, der kæmpede med misbrug og parret endte med at bryde med hinanden.

Siden mistede Odom tilsyneladende grebet om sin tilværelse, og den negative kulmination kom altså, da han blev fundet bevidstløs på Love Ranch.

Nu kæmper han for livet i den hospitalesseng, hvor han er lagt i respirator.

Se også: LeBron James forlænger med Cleveland

Rapporterne melder om, at han har 50 procents chance for at overleve, men den berømte amerikanske prædikant og borgerrettighedsforkæmper Jesse Jackson er optimist efter at have besøgt Odom på hospitalet.

- Ifølge lægerne har han det tilsyneladende bedre i dag end i går. Der er i det mindste nogle reaktioner nu. Han er tilsluttet slanger nu, men vi blev inspirerede af hans tilstedeværelse, sagde Jackson efterfølgende med vanlig patos.

Eks-hustruen Khloé Jenner er ved sygesengen, og da parret stadig ikke er lovformeligt skilt, er det hende, der i princippet tager beslutningerne om behandlingen.

Tv-stationen NBC News kunne onsdag citere kilder for, at 35-årige Odom har fået mindst ét slagtilfælde, ligesom hans hjerne kan have taget skade efter kollapset, der kan være forårsaget af massivt indtag af stoffer.

Politiets talskvinde Sharon Wehrly fortæller, at politiet modtog et alarmopkald fra to ansatte på bordellet.

- De oplyste, at manden havde taget kokain. De vidste, at han havde taget det lørdag, men var usikker på, om brugen var fortsat derefter, oplyser Wehrly ifølge nyhedsbureauet AFP.

Også Lakers-stjernen Kobe Bryant har været forbi Odoms sygeseng, der lige nu er genstand for hele basket-miljøet håb og bønner.

 Se også: LeBron James: Nederlaget gør ondt på mig

Bordellet, hvor Lamar Odom blev fundet (Foto: AP)
Bordellet, hvor Lamar Odom blev fundet (Foto: AP)
 

1 af 2 Lamar Odoms mange støtter beder for hans overlevelse. (Foto: AP)
2 af 2 Lamar Odoms mange støtter beder for hans overlevelse. (Foto: AP)
16 kommentarer
Vis kommentarer