Linedans over vulkan er ikke farligt nok

Nik Wallenda gik forrige uge 458 m på line over en aktiv vulkan i Nicaragua, men flere seere var skuffede over, at vovehalsen var spændt fast til en sikkerhedsline

Video: KameraOne

Husk, at du kan se 2. Division eksklusivt på Ekstra Bladet. Få adgang her.

Den 41-årige vovehals Nik Wallenda kæmpede sig i onsdags gennem røg og blæst på sin 458 meters tur på en udspændt line over den aktive Masaya vulkan i Nicaragua.

Nik Wallenda, der er syvende generation i cirkusfamilien 'De Flyvvende Wallendaer', er amerikansk akrobat, vovehals og 'high wire artist' er indehaver af flere verdensrekorder i forskellige akrobatiske stunts og har tidligere krydset Niagra Falls, Grand Canyon og skyskrabere i Chicago - sidstnævnte med bind for øjnene.

Nu er han altså også den første mand til at krydse en aktiv vulkan på line.

Og det gik ikke uset hen, for der Twitter var rødglødende af beundring. Men de sikkerhedsforanstaltninger, der var taget for det 'livsfarlige' stunt var også under kritik fra flere brugere under hashtagget #VolcanoLive, der bugnede med kommentarer og memes om Wallendas performance.

Flere seere var nemlig skuffede over, at Nik Wallenda var spændt fast til en sikkerhedsline et par meter over ham. Af den grund mente de ikke, at stuntet var så livsfarligt og imponerende som det var blevet markedsført som af ABC, der lavede en to timers live special i anledningen.

Flere tog dog Wallenda i forsvar, og pointerede, at der var andre risici forbundet med at balancere flere meter over vulkanens magma. Heriblandt de giftige gasser og varmen fra Masaya-vulkanens dyb.

Undervejs på turen sang Wallenda beroligende sange for sig selv i Guds navn. Det tog ham omtrent 31 minutter at krydse den rødgløende vulkan.