Livstidskarantæne til baseball-stjerne

Jenrry Mejia fra New York Mets er den første baseballspiller, der får livstidskarantæne for doping

For første gang i Major League Baseballs historie er der nu en spiller, der får livstidskarantæne for brug af doping. (Foto: AP/Tony Gutierrez)
For første gang i Major League Baseballs historie er der nu en spiller, der får livstidskarantæne for brug af doping. (Foto: AP/Tony Gutierrez)

Baseballspilleren Jenrry Mejia er blevet udelukket fra den nordamerikanske liga på livstid, efter at han endnu engang er blevet taget i at anvende et ulovligt præstationsfremmende lægemiddel.

Det er første gang, at Major League Baseball - organisationen bag det, der anses for at være verdens stærkeste baseballiga - idømmer en spiller livstidskarantæne for overtrædelse af dopingreglerne.

I forvejen er den 26-årige Mejia suspenderet i 162 kampe for at have indtaget to forbudte midler, som han blev testet positiv for sidste sommer. På det tidspunkt var han i gang med at afsone en karantæne på 80 kampe ligeledes for dopingmisbrug.

Så dårlig er Wozniacki: ’Hun har ikke udviklet sig nok’

Nu er han altså blevet grebet i at dope sig for tredje gang.

Jenrry Mejia, der stammer fra Den Dominikanske Republik, har i fem ud af de seneste seks sæsoner været pitcher (kaster, red.) for New York Mets.

- Vi er dybt skuffede over at høre, at Jenrry igen har overtrådt Major League Baseballs Forebyggende Doping- og Behandlingsprogram, lyder det i en erklæring fra New York Mets ifølge New York Post.

Jenrry Mejia har mulighed for at ansøge Major League Baseball om at komme tilbage i ligaen, men ifølge New York Post er hans chance, for at organisationen ændrer beslutningen om udelukkelse på livstid, ikke særlig stor.