Lykke Friis får plads i Team Danmarks bestyrelse

Lykke Friis, Kenneth Larsen og Anne Engdal Stig Christensen er blevet udpeget som bestyrelsesmedlemmer

Lykke Friis. Foto: Linda Johansen
Lykke Friis. Foto: Linda Johansen

Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget tre nye medlemmer til at sidde i eliteorganisationen Team Danmarks bestyrelse i de næste fire år.

Det meddeler Kulturministeriet torsdag i en pressemeddelelse.

Blandt de nyudnævnte medlemmer er Lykke Friis, der er prorektor ved Københavns Universitet, et job hun forlader til sommer.

Lykke Friis har tidligere også været minister og medlem af Folketinget for Venstre.

Hun er næstformand i Dansk Boldspil-Unions (DBU) kvindekommission.

De to øvrige nyvalgte bestyrelsesmedlemmer er tidligere badmintonlandstræner Kenneth Kruse Larsen, der er studielektor ved Aalborg Universitet, samt Anne Engdal Stig Christensen, indholdsdirektør på TV2.

Mette Bock har desuden genudpeget Flemming Knudsen, der er medlem af Danmarks Idrætsforbunds bestyrelse, som bestyrelsesmedlem hos Team Danmark.

- Jeg er sikker på, at den nye bestyrelse vil arbejde benhårdt for, at dansk elitesport også fremadrettet kan levere atleter og præstationer i verdensklasse. De store danske resultater skaber begejstring i hele Danmark.

- De nye medlemmer har bred erfaring med fra idrætslivet såvel som fra erhvervslivet og forskningsverdenen, og jeg er overbevist om, at de bliver en stor gevinst for Team Danmarks bestyrelse, siger Mette Bock.

Team Danmarks bestyrelse består desuden af formand Frank Jensen, overborgmester i Københavns Kommune, Susanne Ward, tidligere elitesejler og formand for Aktivkomiteen, erhvervsmand Poul Sand og Pia Holmen, direktør i Dansk Svømmeunion.

Peter Foldgast mistede sin bror i 2010. Foto: Lars Krabbe/Ritzau Scanpix Sport og Spil Superliga-stjerne: Min bror forsvandt og blev fundet død

Foto: /ritzau/ Sport og Spil Husker du? Her er de glemte sportsstjerner

3 kommentarer
Vis kommentarer