Medie trækker over 500 Qureshi-artikler tilbage

Ført bag lyset: Fodboldmagasinet Goal stoler ikke på artikler skrevet af bortviste Michael Qureshi

Michael Qureshi ble torsdag bortvist fra Ekstra Bladet, da han indrømmede at have gjort brug af såkaldte pseudonymer i flere af sine artikler. (Foto: TV3 Sport)
Michael Qureshi ble torsdag bortvist fra Ekstra Bladet, da han indrømmede at have gjort brug af såkaldte pseudonymer i flere af sine artikler. (Foto: TV3 Sport)

Igennem en årrække har sportsjournalist Michael Qureshi ved siden af sit virke for B.T. og Ekstra Bladet skrevet artikler til fodboldmagasinet Goal. Over 500 blev det til.

Men det stopper nu, og samtlige trækkes tilbage, fordi Egmont ikke ønsker at gennemgå dem alle.

Goals udgiver, Egmont, skriver i en pressemeddelelse, at man har opsagt samarbejdet med den omdiskuterede og nu fra Ekstra Bladet bortviste journalist, efter det er kommet frem, at han har brugt opdigtede kilder til flere af sine artikler.

Qureshi har bekræftet over for Goal, at to af skribenterne, han har benyttet sig af, optræder under såkaldt pseudonym. Det var samme forklaring, han har brugt over for blandt andre Ekstra Bladet.

Derfor er samarbejdet stoppet omgående, skriver Egmont Medier.

Tager afstand fra metoderne
- Samtidig vælger vi at fjerne de få artikler, der ligger elektronisk - inklusiv de artikler, Michael Qureshi har formidlet med udenlandske bylines, idet vi ikke er tilstrækkeligt sikre på, at de lever op til vores standarder for god journalistik.

- Vi mener ikke, at der er grundlag for at forsvare Michael Qureshi og gennemgå hver eneste artikel, selvom mange af artiklerne formentlig er uproblematiske. Derfor tager vi konsekvensen og trækker alle artikler tilbage.

- Vi tager afstand fra Michael Qureshis metoder. Vi er som flere andre medier blevet ført bag lyset, og det beklager vi ikke mindst over for vores læsere. På baggrund af sagen gennemgår vi nu vores interne procedurer med henblik på at undgå noget tilsvarende, siger publishing director Marika Bark, Egmont Publishing Sverige.

Arbejdet med at trække digitalt publicerede artikler tilbage i de enkelte lande er nu i gang.

Onsdag talte Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen, om Qureshi-sagen på et pressemøde. Se det her