Minister om nye dopinganklager: Ren spekulation!

De nyeste dopinganklager mod russiske atleter er ren spekulation ifølge landets sportsminister

Foto: AP
Foto: AP

Ruslands sportsminister, Vitaly Mutko, står uforstående over for de seneste dopinganklager mod fire af landets guldvindere fra vinter-OL i Sochi i 2014, som bliver fremsat af whistlebloweren Vitaly Stepanov.

I en teaser fra tv-stationen CBS hævder Stepanov, at fire af landets 13 OL-guldvindere fra legene havde brugt ulovlige stoffer i jagten på triumf, men Mutko giver ikke meget for påstanden.

- Alle hans (Stepanovs, red.) såkaldte afsløringer er baseret på spekulation, siger sportsministeren til Ruslands nyhedsbureau Tass.

- Det er tydeligt, at nogle ønsker at skade russisk sport. Hvilke fakta har han, hvilke lister, hvorfor har han besluttet sig for at komme ud med de seneste påstande nu, spørger Mutko.

Vitaliy Stepanov. (Foto: ARD) Anden sport Whistleblower: Fire OL-guldvindere var dopet

Stepanov sætter ikke navne på de fire atleter, og det vides ikke, om han gør det, når udsendelsen '60 Minutes' løber over skærmen søndag.

Ruslands atletikforbund er suspenderet fra international atletik, efter det kom frem, at statsstøttet og systematisk doping havde været anvendt i flere år.

Det konkluderede en rapport fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada).

Wada indledte arbejdet med rapporten i kølvandet på de dopingbeskyldninger som whistlebloweren Vitaly Stepanov og hans kone, den dopingdømte 800-meter-løber Yuliya Stepanova fremsatte.

1 kommentar
Vis kommentarer