Misbrugte 332 sportspiger - nu får ofrene tre milliarder

Michigan State University har indgået et gigantisk forlig i skandalesagen om sportslægen Larry Nassar

OL-guldvinderen Aly Raisman giver sit vidneudsagn mod Larry Nassar. Foto: Dale G. Young/Detroit News via AP
OL-guldvinderen Aly Raisman giver sit vidneudsagn mod Larry Nassar. Foto: Dale G. Young/Detroit News via AP

Der blev onsdag indgået et forlig i milliardklassen mellem Michigan State University i USA og 332 piger og kvinder, der blev seksuelt misbrugt af sportslægen Larry Nassar.

Det oplyser universitetet på sin hjemmeside.

Forliget lyder i alt på 500 millioner dollar, hvilket svarer til 3,16 milliarder kroner.

Pigerne og kvinderne var ofre for Larry Nassar, der gennem mange år stod for et omfattende misbrug via sin ansættelse på universitetet.

- Dette historiske forlig blev til via tapperhed fra mere end 300 kvinder og piger, der havde modet til at at stå fast og nægte at tie, siger John Manly, der er blandt de advokater, der har ført sagen på ofrenes vegne.

Larry Nassar. Foto: Cory Morse/AP
Larry Nassar. Foto: Cory Morse/AP
 

Michigan State University oplyser, at 425 millioner dollar af forliget går til de 332 ofre, der på nuværende tidspunkt har anklaget Larry Nassar for seksuelt misbrug.

McKayla Maroney fortæller om skandelægens misbrug af hende i en ny tv-udsendelse på NBC. Foto: All Over Press Anden sport OL-guldvinder om sexmisbrug: - Han gjorde det hundredvis af gange

De resterende 75 millioner dollar er sat af til en pulje, fordi universitetet regner med, at flere ofre senere vil henvende sig.

Universitetet ser frem til at lægge sagen bag sig.

- Michigan State University er tilfreds med, at vi i princippet er blevet enige om et forlig, der er fair over for ofrene for Nassars forbrydelser, siger Robert Young, der er særlig rådgiver for universitetet.

Larry Nassar er blevet idømt op mod 125 års fængsel for sine overgreb.

Flere sager venter i den kommende tid i sagen om sportslægen.

Også Den Olympiske Komité i USA og landets gymnastikforbund er blevet hårdt kritiseret for deres rolle i sagen, hvor Larry Nassar blandt andet har begået overgreb på mange topgymnaster.

Byen Michigan har undskyldt over for alle Nassars ofre:

 (Video: AP)

Læs mere om den uhyggelige sag herunder:

William Strampel var ikke fin i kanten, lyder anklagerne. Foto: AP Anden sport Skandale sexchikane-sagen der ikke vil dø: Nu rammer nye anklager

Aly Raisman vil have et ansvar placeret i den omfattende sex-sag. Foto: Dale G Young/AP/Ritzau Scanpix Anden sport OL-vinder sagsøger gymnastikforbund efter sexskandale

Larry Nasser kan først søge om prøveløsladelse, når han er 105 år. Foto: Cory Morse/AP/Ritzau Scanpix Anden sport Sex-lægen under ny anklage: Har også forulempet drenge