NBA-finale bliver et opgør mellem sportens to største giganter

Golden State Warriors og Stephen Curry vandt mandagens syvende kamp over Oklahoma City Thunder. Nu venter Cleveland Cavaliers og LeBron James i NBA-finalen

Stephen Curry og Golden State Warriors er klar til NBA-finalen for andet år i træk. (Foto: AP)
Stephen Curry og Golden State Warriors er klar til NBA-finalen for andet år i træk. (Foto: AP)

Årets finale i NBA bliver en gentagelse af sidste sæsons afsluttende opgør i den nordamerikanske basketball-liga.

Igen hedder de to hold Golden State Warriors og Cleveland Cavaliers, hvilket står klart, efter at førstnævnte vandt mandagens syvende og afgørende opgør mod Oklahoma City Thunder.

Stephen Curry og co. vandt 96-88 og gjorde det dermed muligt for sig selv at forsvare sidste sæsons mesterskabstitel.

Oklahoma City Thunder var ellers foran 3-1 i kampe, men formåede altså ikke at konvertere en af de sidste kampe til en sejr.

I mandagens opgør var Thunder foran med 13 point ved pausen, men på hjemmebane i Californien spillede Stephen Curry igen en afgørende rolle for Warriors - blandt andet med fem trepointsscoringer i anden halvdel af kampen. I alt nåede han op på 36 point.

Den første finalekamp spilles torsdag på Golden State Warriors' hjemmebane. Der spilles igen bedst af syv kampe.

En anden af NBA's helt store profiler, LeBron James, spiller for Cleveland Cavaliers. Golden State Warriors vandt sidste års finaleserie 4-2 i kampe.

LeBron James og Cleveland Cavaliers er i NBA-finalen for anden sæson i træk. (Arkivfoto: AP) Anden sport Superstjernen gør det igen: LeBron og Cleveland i ny NBA-finale

0 kommentarer
Vis kommentarer