Ny verdensrekord: Her surfer hun på 21 meter høj bølge

Den 31-årige surfer Maya Gabeira har sat ny verdensrekord i højeste surfede bølge for kvinder. Se hende tæmme den enorme bølge i videoen nedenfor

Her sætter hun verdensrekord og tæmmer den næsten 21 meter høje bølge (Video: www.worldsurfleague.com)

Som en mur af vand tårner en enorm bølge sig op. Ved dens fod ser brasilianske  Maya Gabeira og hendes surfbræt forsvindende små ud. Og det med god grund.

På videoen ovenfor er Maya Gabeira nemlig ved at sætte ny verdensrekord for kvinder i højeste surfede bølge - og det lykkedes.

Det skriver Guinness World Records.

Bølgen var 20,72 meter høj og havde samlet tilløb hele vejen over Atlanterhavet til den nåede Portugals kyst, og det var altså her, den 31-årige brasilianer satte ny verdensrekord i januar 2018.

Nu er hendes surftur endelig blevet anerkendt som verdensrekord, og det glæder naturligvis surfer-baben.

- At sætte verdensrekorden har været min drøm i mange år, siger Maya Gabeira til Guinnes World Records.

- Det har krævet en masse arbejde at have en sæson som den jeg havde sidste år, at være 100 procent på igen, og at slutte det af med at sætte en Guinness World Record-titel er ret specielt, tilføjer hun med reference til et uheld, der skete i 2013, hvor hun blev slået bevidstløs og nær var druknet.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Den britiske surfer Andrew Cotton blev tidligere på årets slået ud af en tilsvarende stor bølge og vandt en pris for årets uheld. Se det her (Video: Newsflare)

Kun iført en minimal, hvid bikini - hvoraf overdelen hurtigt forsvandt - kastede en kvinde sig ud på en imponerende tur i bølgerne ud for Hong Kongs kyst. Efter sigende var den smukke kvinde ikke helt appelsinfri, hvilket også resulterede i et decideret uheld sidst i videoen (Video/redigering: ViralHog/Peter Boier)