OL-bronzepige må pensionere sin bonus

Roeren Anne Dsane Andersen kan på grund af SU-reglerne ikke få sin medaljebonus udbetalt, så i stedet må hun sætte den ind på sin pension

Bronze-glæden var stor hos Anne og Lærke, men deres medaljebonus kan ikke bare sådan lige udbetales. Foto: Tariq Mikkel Khan
Bronze-glæden var stor hos Anne og Lærke, men deres medaljebonus kan ikke bare sådan lige udbetales. Foto: Tariq Mikkel Khan

Når roeren Anne Dsane Andersen onsdag får overrakt sin bonus på 50.000 Team Danmark-kroner for OL-bronzemedaljen i Rio, kan hun ikke umiddelbart bruge dem til at forsøde sin ellers økonomisk trængte tilværelse som elitesportskvinde og studerende.

SU-reglerne tillader nemlig ikke den indkomst oveni de godt 5.000 kroner i månedlig ydelse til udeboende. Derfor troede hun i første omgang, at hun skulle aflevere sine bonuspenge tilbage til statskassen som skat.

- Nu viser det sig så, at jeg kan sætte min medaljebonus ind på en sportspension. Så går de da ikke helt tabt, siger den 23-årige roer, der sammen med Lærke Berg Rasmussen var blandt de største, positive overraskelser i deres toer uden styrmand på Lagoa Rodrigo de Freitas.

En sportspension kan enten udbetales i rater efter særlige regler efter endt sportskarriere eller overføres til en almindelig ratepension, som kommer til udbetaling om mange, mange år.

Team Danmarks medaljebonus er tænkt som en motivation og opmuntring til atleterne, men det er aldrig lykkedes at gøre dem skattefri, som en tidligere kulturminister ellers slog til lyd for.

Der bliver altså fortsat ikke overskud til at forsøde tilværelsen som studierende i folkesundhedsvidenskab for Anne, der som roer heller ikke kan supplere sin indtægt med præmiepenge.

Til gengæld er der en lille smule røre på sponsorfronten afslører hun.

- Vi havde al fokus på vores roning op mod OL, og nu er der nogle store studie-klumper, vi skal have overstået. Men det er klart, at vi som bronzevindere har fået noget mere at byde ind med, og der har faktisk allerede været et par mulige sponsorer, som har meldt sig.

Hun og Lærke har endnu ikke besluttet, om de ror videre til OL i Tokyo om fire år, men ’det ser umiddelbart sådan ud’, som Anne formulerer det.

Sportschef om bronzepiger: De andre kan bare vente sig

Det sagde danskerne faktisk under OL

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?