OL-chef er tiltalt for korruption

Politiet i Paris tiltaler chefen for Japans Olympiske Komité for korruption ved tildeling af OL-værtskab

Sommer-OL i 2020 i Tokyo rammes nu af en korruptionssag. Du kan se en præsentation af begivenheden her. Video: Tokyo 2020

Da Tokyo i september 2013 blev tildelt værtskabet for sommer-OL i 2020 for næsen af Madrid og Istanbul, foregik det muligvis ikke med rene midler.

Ifølge AFP er Tsunekazu Takeda, præsidenten for Japans Olympiske Komité, i december i Paris blevet tiltalt for korruption på grund af en mistænkelig pengeoverførsel på 2,3 millioner dollars (små 15 millioner kroner) i forbindelse med tildelingen af OL-værtskabet.

Betalingen skulle have fundet sted op til afstemningen i Argentinas hovedstad, Buenos Aires, hvor Tokyo blev tildelt værtskabet.

Ifølge AFP, som citerer en kilde fra retten i Paris, blev tiltalen rejst 10. december, men den er først kommet frem nu.

Takeda har været præsident for Japan Olympiske Komité siden 2001, hvor han afløste Yushiro Yagi.

Ved afstemningen i 2013 blev Madrid som den første by elimineret, mens Tokyos 60 stemmer slog Istanbuls 36 stemmer i den afgørende afstemning om at få tildelt OL i 2020.

I sidste måned bad præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité (IOC), tyskeren Thomas Bach, Senegal om at samarbejde fuldt ud med de franske myndigheder i sagen om korruption i toppen af international atletik.

Tidligere OL-deltager på hesteryg
Nu skal Bach så forholde sig til, at der muligvis har været korruption i hans egen organisation. Tsunekazu Takeda er også medlem af IOC, hvor han har haft plads siden 2012.

Tsunekazu Takeda har selv deltaget ved OL som springrytter tilbage i 1972 og 1976, hvor han sammen med det japanske hold blev henholdsvis nummer 16 og 13.

Derudover har han været træner for de japanske ryttere ved OL i 1984, 1988 og 1992.

Samtidig tyder alt på, at OL i Tokyo bliver en langt mere bekostelig affære for landet, end man havde kalkuleret med.

De seneste tal lyder på, at OL-værtskabet ender med at løbe op i 81,5 milliarder kroner. Da Tokyo bød ind på OL, var det med et budget på godt 47 milliarder kroner.

Den japanske regering havde lovet omkring 6,7 milliarder kroner til OL-projektet, men den samlede regning for regeringen ender formentlig med at lande i omegnen af 45 milliarder kroner ifølge de seneste tal. Det skriver cnbc.com.

Brød helt sammen: Tårevædet verdensstjerne tæt på stop

Nikolaj J. overvældet: Jeg var tæt på at fælde en tåre

Niels slog alle med smart taktik: Det her må du ikke gøre i PL-manager!

Hele historien om Danmarks første VM på hjemmebane: Tre mål fra finalen