OL-dansker har tid til optimal træning og bagepulvertest

Mark O. Madsen vil i forberedelsestiden frem mod OL forbedre fysikken, så han kan stå distancen mod de bedste og hente OL-medalje til Danmark i Rio

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

Det var ikke blot en stor ære for bryderen Mark O. Madsen, da han i begyndelsen af november som den første danske udøver blev udtaget til OL i 2016.

Ud over skulderklappet optimerer det hans muligheder for at vinde medalje i Rio de Janeiro til august. Betingelserne var mindre optimale inden OL i London for fire år siden, da han først i foråret kvalificerede sig gennem et kvalifikationsstævne.

- Det gav en del uro at skulle igennem det i april. Nu har jeg i stedet roen til at lægge en plan, have fokus på processen, og jeg skal ikke formtoppe inden OL. Blandt andet skal min nuværende vægt på 80-82 kilo først til OL være nede i kampvægten på 75 kilo, siger Mark O. Madsen.

Han har en samling på en håndfuld VM-medaljer og føler stadig, han besidder uudnyttet potentiale.

Torben Grimmel er en af tre skytter, der har fået en billet til Rio. (Foto: Jens Dresling) OL 2016 De skal skyde Danmark til OL-medaljer

Da han sidst i november vandt bronze i den stærkt besatte Golden Grand Prix-finale, vurderede hans træner i flyet hjem fra Baku, at Madsen var "som en flaske vin, der kun bliver bedre med alderen".

Selv føler Madsen, at han kan slå alle på dagen. Særligt hvis han i forberedelsestiden frem mod OL kan lægge yderligere på sine kvaliteter. Primært den fysiske del.

- Ved tidligere turneringer har jeg haft en tendens til at "gasse ud" lidt henne i turneringen. Jeg har det med at være rigtig skarp i de første tre-fire kampe for så at gasse ud, når jeg er henne ved semifinalen eller finalen.

- Det forsøger jeg at få en anden tilgang til. Men det er en kabale, da jeg ikke bare kan sige, at så lader jeg være med at give den for meget gas i de indledende kampe, for jeg er nødt til at give 100 procent, hvis jeg møder en olympisk mester, forklarer Madsen.

Anden sport Mark O. Madsen taber VM-finale i brydning

Han pointerer, at Danmark er et lille land inden for brydning og derfor ikke har samme grundskole som i eksempelvis Rusland.

- Her skaber man teknisk og taktisk fremragende brydere. Jeg har min grundteknik og taktik, men må derudover leve på fysikken og give alt, jeg har i mig.

- Jeg kan trække mere på min erfaring nu. Når vi lægger mit program, kan jeg byde ind med, hvad der fungerer for mig træningsmæssigt, hvor hårdt jeg kan træne uden at blive skadet og eksempelvis vurdere, hvordan kroppen reagerer ved indtagelse af bagepulver for at modvirke mælkesyre, siger Mark O. Madsen.

Han var udråbt som medaljehåb ved OL i 2008, hvor han skuffede, og i 2012 indfriede han heller ikke forventningerne.

Med til historien hører dog, at han ikke ligefrem var tilsmilt af held ved lodtrækningerne. Det er nok så vitalt i brydning, hvor man ikke opererer med seedning. Derfor kan verdens to bedste i princippet mødes i første runde.

(Polfoto) Sport TV: Se hele Mark O.s MMA-triumf

Derfor tøver den danske bryder med at melde OL-ambitionerne ud. Men VM-sølvmedaljen i efteråret har fået optimismen til at spire.

- Den vilkårlige lodtrækning giver nogle ubekendte faktorer, så en VM-sølv giver ikke bare automatisk adgang til en OL-medalje. Derfor er mit projekt at få det bedste ud af mit potentiale.

- På mit bedste niveau føler jeg, at jeg kan slå alle, men skal jeg slå fire af de bedste i rap, kan det blive op ad bakke, siger Mark O. Madsen.

2 kommentarer
Vis kommentarer