OL-guldvinder i 'meteorisk fald' - nu er hun hjemløs og butikstyv

Australske Chantelle Newbery, der i 2004 vandt OL-guld i udspring, har været på en gigantisk deroute, der foreløbig er endt med en fængselsdom

Chantelle Newbery kunne i 2004 kalde sig olympisk mester. I dag er hendes tilværelse en del mere trist. Foto: Pierre-Philippe Marcou/AFP/Ritzau Scanpix
Chantelle Newbery kunne i 2004 kalde sig olympisk mester. I dag er hendes tilværelse en del mere trist. Foto: Pierre-Philippe Marcou/AFP/Ritzau Scanpix

Historien om Chantelle Newbery begynder godt - men er foreløbigt endt trist.

I 2004 blev hun den første australske udspringer i 80 år til at tage OL-guld, da hun var bedst fra ti meter-tårnet i Athen.

Ved de samme lege tog hun endvidere en bronze i synkronspring fra tre meter, mens hun senere også hentede VM-sølv i synkronspring fra ti meter-tårnet.

Siden gik det desværre kun en vej, og hun blev torsdag idømt tre måneders fængsel for seks tilfælde af tyveri og to gange udeblivelse fra retten samt for at modsætte sig politiets anvisninger. Alle forhold, som hun hulkende erkendte ved Toowoomba Magistrate's Court.

Hun havde allerede en betinget dom for butikstyveri, og derfor var en ubetinget straf ikke til at komme uden om, betonede dommeren, mens Chantelle Newberys forsvarer, Robert Burns, i retten sagde, at hun havde oplevet 'et meteorisk fald fra tinderne'.

For butikstyverierne er blot den seneste hændelse i en tragisk historie.

Efter at have født sin anden søn i 2006 indstillede hun karrieren, men blev ramt af en depression, der voksede, indtil hun i 2009 måtte indlægges på en psykiatrisk afdeling, efter at hun flere gange havde forsøgt at begå selvmord.

Hun blev skilt og fik det bedre, men tre år senere gik det galt igen - for alvor.

Hendes mor lå for døden med brystkræft, og Newbery fik ansvaret for at dosere den smertelindrende morfin. Resultatet blev blot, at hun efter moderens død selv var blevet afhængig af morfinen.

Det sendte hende ud i en periode som hjemløs, og da hun endelig flyttede sammen med en kæreste, viste det sig, at han var voldelig over for hende.

Det drev hende angiveligt ud i små-rapserier, og det var for sådan en forseelse, at hun i juni modtog sin betingede dom, der altså forleden blev konverteret til en ubetinget.

Chantelle Newbery slipper dog umiddelbart for at ruske tremmer, da hendes forsvarer fik forhandlet sig frem til en åben dom med ugentlige tjek på den lokale politistation.

Debutant fik skræk-besked før årets højdepunkt: 'Mit hjerte er knust'

Her slutter karrieren: Bokse-stjerne smadret i grusomt VM-brag

Tidligere fodboldstjerne i gigantisk nedtur: - Jeg kunne have været død

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind