OL-roer viser absurd billede af sine hænder

Van(d)vittig rotur kom ud af kurs for den britiske OL-guldvinder Alex Gregory

Alex Gregory (i midten), mens holdet stadig var i gang med rekordforsøget. Foto: Polarrow
Alex Gregory (i midten), mens holdet stadig var i gang med rekordforsøget. Foto: Polarrow

Planen var at ro fra Tromsø i Norge til Svalbard og videre til Siglufjordur i Island.

En tur som ville vare 1 1/2 måned, men så ville ekspeditionen også have tilbagelagt 2000 km og slettet 11 verdensrekorder i Guinness Rekordbog.

Efter at være strandet i 7 dage på den norske vulkanø, Jan Mayen, sådan cirka halvvejs mellem Norge og Grønlands østkyst, har ekspeditionens leder, islandske eventyrer, Fiann Paul aflyst resten af turen.

Godt 1000 km blev der roet, inden man på grund af dårligt vejr måtte søge væk den planlagde rute og gå i land for at se tiden an.

Tiden er siden løbet ud og nu venter den otte mands store besætning i stedet  på en redningsbåd.

Islændingen, der bærer prædikatet verdens hurtigste roer til havs, nåede at slå 11 af de 12 rekorder, som var formålet med turen, som har verdens bedste roer nogensinde, Sir Steve Redgrave som protektor.

Den 30 fods lange båd med de otte  om bord forlod Tromsø i Nordnorge  20. juli med kurs mod Hornsund på Svalbard.

Fiann Paul, som har roet på de tre oceaner, havde hyret syv stærke roer, deriblandt den dobbelte OL-guldvinder og 5-dobbelte verdensmester, briten Alex Gregory, firer uden styrmand, som på Twitter inviterede sine følgere på det vilde eventyr.

Briten har bl. a. lagt et tweet ud med sine van(d)sirede hænder.

- Sådan ser mine hænder efter lang tid i våde handsker. Vablerne var ikke slemme, men huden har suget både vand og damp til sig.

Og et sted har OL-guldvinderen komme med følgende bekendelse:

- Det var tidspunkter, hvor jeg troede, at jeg aldrig skulle se land, min familie eller noget som helst. Mine tre små børn har brug for deres far, De har brug for, at han er fornuftig og tager de rigtige beslutninger i livet, siger Alex Gregory til en britisk hjemmeside.

Selv om det har gået vildt for sig i det arktiske hav, har Alex Gregory alligevel kaldt roturen for et 'vildt eventyr'.

Roere på vilde vover
Der er noget med roere af en vis kaliber.

Når der midt i måneden er VM i cykling i Bergen, vil New Zealand i enkeltstarten være repræsenteret af den dobbelte OL-guldvinder og 8x verdensmester i toer uden styrmand, Hamish Bond.

Herhjemme har den tredobbelte OL-guldvinder og seks gange verdensmester Eskild Ebbesen også været hoppet ud af guldfireren bl a. at konkurrere i duathlon, men også for at svinge benene i Vild med Dans.

Guldfirer-ikon: Det er rigtig skidt for Danmark

Hun gjorde det: 16-årig sejlede jorden rundt

Tværs over Stillehavet i robåd