OL-værter lover: Tidsplanen holder

Næste års generalprøver til vinter OL 2018 i Pyeongchang er ikke i fare, forsikrer arrangørerne

Foto: AP
Foto: AP

Tidsplanen for vinter-OL i 2018 holder. Det lover de sydkoreanske værter for legene i Pyeongchang, trods bekymringer fra den internationale olympiske komité (IOC) og skiløberne.

Næste års generalprøve er ikke i fare, forsikrer arrangørerne.

Pyeongchang skal også holde afholde et alpint world cup-løb i februar 2016 efterfulgt af konkurrencer i både bobslæde og hurtigløb på skøjter.

Forberedelserne frem mod OL-værtsskabet har været ramt af finansielle problemer, forsinkede byggeprojekter og politisk ballade mellem arrangørerne, lokalpolitikere og Sydkoreas regering.

Jan Jensen Aldrig mere et OL som Putins

I forbindelse med et besøg i januar sagde IOC's koordinationskommissær for legene i 2018, Gunilla Lundberg, at tidsplanen var ekstremt stram i forhold til at afholde testkonkurrencerne.

Christoffer Faarup for ros med på vejen for sin indsats i Sochi. (Foto: AP) OL 2014 DIF: Delvist indfriet OL-målsætning for Danmark

De danske curlingherrer under vinter OL i Sochi tidligere på året (Foto: AP) OL 2014 Øget støtte skal give OL-medalje i curling

Præsidenten for det internationale skiforbund (FIS), Gian-Franco Kasper, konkluderede, at det næsten var umuligt at holde tidsplanen for testkonkurrencerne.

IOC åbnede i december for muligheden for at sprede de olympiske lege ud over et større geografisk område, hvorfor der spekuleres i at flytte for eksempel bobslædekonkurrencerne til japanske Nagano, der var vært for vinter-OL i 1998.

Sydkorea afviser dog, at man er interesseret i at dele værtsskabet med nabolandet.

Pyeongchang blev i 2011 valgt som OL-vært foran München og Annecy.

0 kommentarer
Vis kommentarer