Otte russiske atleter var dopet ved OL i London

En ny test af dopingprøver fra OL i London viser, at otte russiske atleter var dopet ved legene i 2012

Otte russiske atleters dopingprøver fra OL i London i 2012 er fundet positive, efter at prøverne er blevet testet igen. (Foto: POLFOTO)
Otte russiske atleters dopingprøver fra OL i London i 2012 er fundet positive, efter at prøverne er blevet testet igen. (Foto: POLFOTO)

Otte russiske atleters dopingprøver fra OL i London i 2012 er fundet positive, efter at prøverne er blevet testet igen.

Det oplyser den olympiske komité i Rusland (ROC) lørdag ifølge AFP.

- Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har officielt informeret Ruslands olympiske komité om, at resultaterne af nye test af prøver, der er taget under OL i London, viser positive resultater for otte russiske atleter i tre discipliner, lyder det i en udtalelse fra ROC.

Helle Simonsen (i midten) med sine danske holdkammerater under OL i Sochi. (Foto: AP) Anden sport Dansker får 15 måneders karantæne for doping

Det sker, efter at IOC fredag meddelte, at i alt 23 atleter fra OL i London var testet positive for doping, efter at 265 prøver var blevet testet igen med nutidens forbedrede metoder.

Rusland bekræftede tidligere i denne uge, at 14 af nationens atleter havde positive dopingprøver i forbindelse med OL i Beijing i 2008. Det skete også, efter at prøverne var testet igen.

I tilfældet med de otte russiske atleter er der foreløbig tale om A-prøver.

- I henhold til de internationale regler vil atleternes navne ikke blive offentliggjort, før der foreligger analyser af B-prøverne, lyder det i den russiske udtalelse.

Foto: AP Anden sport Minister om nye dopinganklager: Ren spekulation!

Vitaliy Stepanov. (Foto: ARD) Anden sport Whistleblower: Fire OL-guldvindere var dopet

Den russiske vægtløfter Alexei Lovchev er knaldet for brug af væksthormoner. (Foto: RIA-News/Maksim Blinov) Anden sport Russisk verdensmester i vægtløftning knaldet for doping

5 kommentarer
Vis kommentarer