René Holten genvinder VM-titel i 500 meter enerkajak

René Holten Poulsen fordoblede sin guldhøst ved VM, da han genvandt sin VM-titel i 500 meter enerkajak

René Holten Poulsen triumferede ved VM. (Arkivfoto: Polfoto)
René Holten Poulsen triumferede ved VM. (Arkivfoto: Polfoto)

René Holten Poulsen tog sin anden guldmedalje ved kajak-VM, da han genvandt sin VM-titel i 500 meter enerkajak efter dramatisk spurt mod tysker.

Efter et godt udlæg i finalen holdt René Holten Poulsen sig helt fremme i feltet sammen med russeren Roman Anoshkin, mens den formodede værste konkurrent, tyskeren Tom Liebscher, lå langt tilbage.

Men Liebscher havde gemt en kanonspurt i ærmet, og på de sidste 100 meter nærmede han sig for alvor danskeren, der ellers var trukket fra Anoshkin.

Det lykkedes dog lige nøjagtigt René Holten Poulsen at presse den nødvendige fart ud af kajakken på de sidste meter, og dermed genvandt han titlen fra 2014 i Moskva og kan nu kalde sig dobbelt verdensmester anno 2015.

Liebscher tog sølv, mens Anoshkin vandt bronze.

Søndag eftermiddag havde Holten chancen for endnu en medalje, men han sluttede lige uden for podiet som nummer fire i 5000 meter enerkajak.

Han var dog ikke tæt på tredjepladsen, da den hviderussiske bronzevinder var 20 sekunder hurtigere.

Dermed er den 26-årige Maribo-roers samlede karrierehøst på fem VM-medaljer, hvoraf tre er af guld.

Se også: Dansk triumf: Vinder VM-guld i OL-disciplin

De to guldmedaljer i Milano er historisk i dansk kajaksport, og formanden for Dansk Kano og Kajak Forbund, Ole Tikjøb, lovpriser sin landsmand i en pressemeddelelse.

- Det er så ubeskriveligt stort og noget af det største, jeg har været med til at opleve i mine mange år i sporten. René har været i særklasse ved det her VM, og tager han også medalje på 5000 meter søndag eftermiddag, vil det være en præstation uden sidestykke i dansk kajaksport.

Lørdag vandt René Holten Poulsen også guld i kajaksportens kongedisciplin, 1000 meter enerkajak, da han satte alle konkurrenterne til vægs.

Det sikrede ham samtidig en billet til OL i Rio de Janeiro næste sommer, hvor han dog ikke kommer til at ro 500 meter-distancen. Den er nemlig ikke på det olympiske program.

Tidligere søndag vandt den danske dame-firer B-finalen, som var et lille plaster på såret efter den missede plads i A-finalen, hvor der var OL-pladser på spil.

Se også: Kastede op i triumf: Verdensmester kunne høre danskerne synge

Der var til gengæld godt nyt for den danske toerkajak hos damerne, som ellers lige nøjagtig missede den direkte kvalifikation i finalen lørdag.

Grundet placeringerne i A-finalen blandt dame-firerne, som også har indflydelse på fordelingen af OL-billetter til dame-toerne, får Danmark også med sikkerhed en dame-toer med ved OL i Rio på en såkaldt kvoteplads.

Dansk Kano og Kajak Forbund venter dog på en officiel melding fra det internationale forbund, før man jubler over den OL-billet.

1 kommentar
Vis kommentarer