René Holten må nøjes med World Cup-bronze i Tjekkiet

Roeren René Holten kunne ikke holde føring i 1000 meter enerkajak og måtte se sig henvis til tredjeplads

René Holten måtte nøjes med bronze ved World Cup i Tjekkiet (Foto: AP)
René Holten måtte nøjes med bronze ved World Cup i Tjekkiet (Foto: AP)

Den danske roer René Holten Poulsen kunne ikke leve op til sidste weekends sejr i Duisburg, da han lørdag roede finale i 1000 meter enerkajak ved World Cup-stævnet i tjekkiske Racice.

Danskeren måtte nøjes med bronze efter hjemmebanefavoritten Josef Dostal og ærkerivalen Max Hoff, der også slog René Holten i semifinalen.

I en taktisk præget finale lagde René Holten sig i spidsen fra start, men efter 300 meter overtog Dostal føringen, og også Hoff gik forbi Holten, der forsøgte sig med en forgæves spurt på de sidste 200 meter, beskriver Dansk Kano og Kajak Forbund i en pressemeddelelse.

Sverri Nielsen er klar til semifinalen i herrernes singlesculler ved OL-kvalifikationen på Rotsee i Luzern (Foto: AP) Anden sport Danske roere henter pletfri start på OL-kvalifikationen

Ifølge forbundets sportschef, Bo Vestergaard, har det kostet Poulsen overskud at deltage i flere World Cup-løb.

- De kræfter, René havde brugt på løbene i toerkajakken fredag, kom til at koste det sidste overskud. Især hen over mellemstykket og på spurten, hvor han lige manglede det sidste for at kunne true Dostal og Hoff.

- Men generelt synes jeg, at han roede et godt og veldisponeret løb, hvor han fulgte sin egen raceplan og faktisk var ved at indhente Dostal og Hoff på de sidste 100 meter. René var også selv godt tilfreds med sit løb, siger Bo Vestergaard.

René Holten Poulsens helt store mål i 2016 er OL i Rio, hvor han er et godt bud på en dansk medalje.

Den danske damefirer med Emma Aastrand Jørgensen, Amalie Thomsen, Ida Villumsen og Henriette Engel Hansen er finaleklar på 500 meteren efter en andenplads efter Kina i det indledende heat. Finalen roes søndag formiddag.

Danmark vandt guld ved EM i bueskydning i Nottingham. På billedet ses Martin Damsbo (Foto: Peter Hove Olesen) Anden sport Dobbelt dansk guldtriumf ved EM i bueskydning

0 kommentarer
Vis kommentarer