Russere benægter fortsat statsstøttet dopingprogram

Der er ikke fejet noget doping ind under gulvtæppet, hævder Ruslands Sportsministerium efter kritisk rapport

Rusland vil gerne arbejde sammen med Wada for at komme doping til livs - men nægter fortsat at have gjort noget forkert. Foto: AP/Patrick Semansky
Rusland vil gerne arbejde sammen med Wada for at komme doping til livs - men nægter fortsat at have gjort noget forkert. Foto: AP/Patrick Semansky

Ruslands Sportsministerium holder fast i, at der ikke har været et statsstøttet dopingprogram i Rusland.

Det skriver Reuters.

Udmeldingen kommer, efter at en omfattende rapport og en lang række dokumenter fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada) fredag er blevet offentliggjort.

Ifølge rapporten har over 1000 russiske atleter været omfattet af dopingprogrammet i perioden 2011 til 2015.

Blandt dem er en række olympiske medaljevindere.

- Der er ikke noget statsstøttet dopingprogram i Rusland, lyder det.

En række positive dopingprøver blev i al hemmelighed byttet ud med negative dopingprøver, mens andre prøver blev forsøgt sløret ved, at atleterne indtog store mængder salt og kaffe.

- Vi vil nøje studere oplysningerne i rapporten med henblik på at komme med et konstruktivt svar, oplyser Ruslands Sportsministerium.

Selv om man ikke er enig i rapportens konklusioner, lyder det fra Kreml, at man gerne være med til at samarbejde med internationale antidopingmyndigheder.

- Vi vil fortsætte kampen med en nultolerance mod doping, lyder det fra Rusland.

Fredagens rapport er en uddybning af den rapport, som blev offentliggjort i juli forud for OL i Rio, og som anbefalede at udelukke alle russiske atleter fra legene.

Kun russiske vægtløftere og atletikudøvere blev totaludelukket, mens enkelte udøvere i syv andre sportsgrene blev nægtet deltagelse i Rio.

Foto: AP Anden sport DIF-formand: Fejl at lade russere være med i Rio

Foto: Philip Davali Sport Antidopingchef tordner mod Rusland: Smid dem ud!

Rusland har kørt et statsfinansieret dopingprogram. Foto. AP Sport Ny rystende rapport: Mere end 1000 russere deltog i statsstøttet dopingprogram

Putin og Mutko. To alen af samme stykke. Foto: AP Jan Jensen Rusland er uværdig som VM-vært

4 kommentarer
Vis kommentarer