Rystende dopingsag har ramt USA

Et omfattende netværk bestående af 27 personer er tiltalt for at have dopet og skadet væddeløbsheste i USA

Maximum Security er en af de heste, der er blevet dopet. Den amerikanske Antidoping-chefen, Travis Tygart, mener, det er på tide, at reglerne bliver strammet op. Foto: Michael Reaves.
Maximum Security er en af de heste, der er blevet dopet. Den amerikanske Antidoping-chefen, Travis Tygart, mener, det er på tide, at reglerne bliver strammet op. Foto: Michael Reaves.

'Vores værste frygt er desværre blevet bekræftet i dag. Alle dem, som elsker heste-idrætten, og alle de idrætsudøvere, som arbejder med heste til daglig, bør være rasende. Vi er alle rystede', skriver den amerikanske antidoping-chef Travis Tygart i en officiel udtalelse.

Alt i alt er 27 personer blevet tiltalt for doping af væddeløbsheste.

Det skriver New York Times.

Blandt de tiltalte er trænere og dyrlæger, der skulle have dopet og skadet væddeløbsheste i det skjulte gennem en længere periode.

'Tiltalen viser, at doping i hestevæddeløb er udbredt, og det i sidste ende er hestene og publikum, det går ud over', skriver antidoping-chefen.

De involverede prøvede at forberede slutresultaterne for at sikre sig præmie-penge på baner i forskellige stater i USA. Jason Servis, der er træner for fuldblodshesten Maximum Security, er blandt de 27 tiltalte. Netop denne væddeløbshest regnes som en af de bedste i verden og har indkasseret mange trofæer.

'Det rette at gøre er at fjerne ræven, som vogter hønsehuset og sørge for, at det er et uafhængigt antidoping-organ tilstede for at beskytte sportens integritet og hestenes sikkerhed', understreger Travis Tygart, der i øvrigt var manden, der fik Lance Armstrong endeligt dømt for hans mangeårige dopingmisbrug.

Hestevæddeløb i De Forenede Stater har en lang historie med trænere, som tidligere har gjort brug af dubiøse metoder for at forberede hestenes præstationer. For eksempel er det tidligere blevet påvist brug af hjertemedicin og steroider. Mangelfulde klare retningslinjer har gjort, at hestevæddeløb i USA regnes for et af de farligste sportsgrene i landet, skriver New York Times.

Jakob Fuglsang vinder overbevisende første etape af Rutal del Sol, som han siden vandt samlet for andet år i træk. Foto: David Ramos/Getty Images Cykling Rasmussen efter angreb på Fuglsang: Skaden er sket!

Jose Mourinhos problemer vokser og vokser. Foto: RONNY HARTMANN/Ritzau Scanpix Premier League Uheldene vælter ned over Mourinho

Kasper Schmeichel havde en god aften, da han holdt buret rent for Leicester. Foto: Andrew Boyers/Reuters/Ritzau Scanpix Premier League Schmeichel og co. i gang efter sløj periode