Så meget har han tjent: Norsk skak-geni skovler millioner ind

Den norske verdensmester i skak, Magnus Carlsen, har alene de to foregående år tjent, hvad der svarer til mere end 30 millioner danske kroner

Den norske verdensmester i skak Magnus Carlsen er god for adskillige millioner tjent alene i 2013 og 2014. (Foto: AP/Arun Sankar K.)
Den norske verdensmester i skak Magnus Carlsen er god for adskillige millioner tjent alene i 2013 og 2014. (Foto: AP/Arun Sankar K.)

Det kunne være, man skulle overveje en karriere som skakspiller. I hvert fald, hvis talentet er til det. For det lille spil med brættet og brikkerne kan tilsyneladende indbringe flere millioner, end man lige kunne tro.

Den dobbelte, norske verdensmester i skak, 24-årige Magnus Carlsen, er beviset på, at skak ikke kun indbringer den sjat, der dækker behovet for myseost og striktrøjer.

Se også: Norsk skak-geni genvinder VM

For alene i årene 2013 og 2014, hvor Carlsen blev verdensmester, tjente han, hvad der svarer til svimlende 30 millioner danske kroner på sine talenter. Og de seneste fem år har det stille geni fra Tønsberg tjent mere end 45 millioner kroner gennem sit selskab Magnuschess A/S. Det skriver norske VG, der har taget hovedspring ned i Carlsens regnskaber.

At det går godt økonomisk for Magnus Carlsen, kan man fornemme på hans manager Espen Agdestein.

- Magnus er ganske glad, siger manageren til VG.

At Carlsen ruller med guldkisten afspejles i hans seneste monsterinvestering. Et treetagers hus i norske Holmenkollen til mere end 16 millioner kroner.

Se også: Sølv-vinderen: Jeg troede sku', jeg havde hende

Men det er en, han ejer 'privat', som manageren Agdestein udtrykker det med henvisning til, at mange af de millioner Carlsen er god for skal findes i skakspillerens selskab Magnuschess A/S.

Alene første gang det unge skakvidunder bankede indiske Viswanthan Anand i VM-finalen i 2013 indkasserede han mere end 7,5 millioner kroner i præmiepenge. Og sejren over selv samme inder i VM-finalen i 2014 indbragte nordmanden over fire millioner kroner.

Bedst som det økonomisk tunge lokomotiv kører solidt derudaf med Carlsen som logofører, kan det godt se ud, som om vi skal begynde at have 'ondt' af ham. For det ser ud til at blive bremset en smule, når 2015 er ovre. I hvert fald, hvis man skal tro hans manager.

- Vi må regne med en lille nedgang i 2015, eftersom det ikke er et VM-år. Og VM er vigtig for indtægten, siger Agdestein.

Se også: Danske compound-skytter imponerer ved VM på hjemmebane

Carlsens største forretningssucces ser dog ikke ud til at være hans skakevner. Den snu nordmand ejer en stor aktiepost i den succesfulde smartphone-app 'Play Magnus', som giver skakspillere verden over gode råd til deres næste træk.

Faktisk ejer Carlsen hele 54 procent af aktierne i selskabet bag appen. Et selskab, der vel at mærke vurderes til at være knap 70 millioner danske kroner værd.

Her har Carlsen angiveligt scoret indtil videre næsten syv millioner kroner på den investering. Og der venter flere millioner endnu, fordi 'Play Magnus' netop er udgivet som et rigtigt skakbræt, som kan købes og tages under armen.

Foruden de mange forretningsmillioner nævnt foroven, har nordmanden også en millionkontrakt at ukendt værdi med den hollandske tøjgigant G-Star, som klæder Carlsen på både ved og væk fra skakbrættet. 

30 kommentarer
Vis kommentarer