Sensationen lurer: Danmark nærmer sig VM-guldet

USA valgte at opgive, da Danmark førte 9-3 efter ottende ende. I finalen venter Canada

De danske curling-herrer er helt sensationelt klar til VM-finalen i curling, hvor de canadiske favoritter venter. (Foto: AP/Georgios Kefalas)
De danske curling-herrer er helt sensationelt klar til VM-finalen i curling, hvor de canadiske favoritter venter. (Foto: AP/Georgios Kefalas)

Danmarks curlinglandshold for herrer er klar til finalen ved VM i den schweiziske by Basel.

Rasmus Stjernes mandskab vandt suverænt med 9-3 over USA i semifinalen og møder stormagten Canada i slutkampen søndag.

Danskerne fortsatte mod USA det stærke spil, som de har vist hele ugen. Troels Harry, Mikkel Poulsen, Johnny Frederiksen og Rasmus Stjerne lavede meget få fejl og optrådte med stor sikkerhed.

Danmark vandt for syvende gang og har kurs mod slutspillet. (Foto: AP) Anden sport Danmark har kurs mod VM-slutspil efter ny curlingsejr

Pilen pegede Danmarks vej allerede efter første ende, som endte 2-0. Og da det to ender senere stod 5-0 til danskerne, duftede det for alvor af en finaleplads.

Amerikanerne fik reduceret til 2-5, men Rasmus Stjerne og hans kumpaner slog straks igen og vandt sjette ende med hele 3-0.

Så stod det 8-2, og da vidste både danskere og amerikanere, at kampen efter al sandsynlighed var afgjort, og for de danske spillere handlede det nu primært om at eliminere de amerikanske angrebsforsøg.

Da danskerne vandt ottende ende og bragte sig på 9-3, valgte USA at opgive, og dermed var den danske finalebillet i hus.

Rasmus Stjerne og co. er inde i en god stime. Sejren over Japan var nr. fire i træk ved VM. (Foto: AP/Georgios Kefalas) Anden sport Curlingherrerne tager fjerde VM-sejr i tæt kamp

VM-finalen er en stor overraskelse, efter at det danske mandskab for et år siden rykkede ud af den bedste gruppe og måtte kvalificere sig til det igangværende VM gennem EM på hjemmebane.

Danmark og Canada har spillet mod hinanden to gange tidligere ved VM. I gruppespillet blev det til et dansk nederlag på 8-11, og canadierne vandt også det andet møde, en playoffkamp, med 5-3.

Mens Danmark aldrig har vundet et curling-VM, er Canada blevet verdensmester 34 gange.

11 kommentarer
Vis kommentarer