Snuppede genvejen og vandt guld og sølv ...

De kinesiske topresultater i orienteringsløb ved Military World Games undrede alle. Indtil den egentlige årsag kom frem

Kinesiske artister underholder ved åbningsceremonien i Wuhan. Foto: Reuters
Kinesiske artister underholder ved åbningsceremonien i Wuhan. Foto: Reuters

En førsteplads, en andenplads og en fjerdeplads. De kinesiske kvinder leverede fremragende resultater i orienteringsløbet ved det netop afsluttede Military World Games på hjemmebane i Wuhan.

Hos mændene blev det til en sølvmedalje i løbet.

Kæmpe triumf for en nation, der ellers er at betragte som en miniput på feltet. Således ligger de bedste mandlige udøvere nummer 330 og 383 på verdensranglisten.

Da løbene var slut, fik løbsjyruen dog travlt. For mange af de andre deltagende nationer var rasende. For nu at sige det mildt.

Rusland, Schweiz, Frankrig, Belgien, Polen og Østrig valgte at gå sammen i en protest, og så var der ingen anden udvej end at se på det.

Det var en god idé, for det var snyd og bedrag fra værternes side.

Man havde ganske enkelt sat sig sammen op til mesterskabet og fundet ud af, at hvis der skulle resultater på bordet, og det skulle der, så måtte der alternative metoder til.

Så der blev oprettet små, hemmelige stier samt lavet aftaler med tilskuere bestemte steder, så de kinesiske løbere kunne tage genveje…!

Alt dette har det internationale orienteringsforbund, IOF, fortalt nu.

Reaktionen kom prompte fra forbundet: Samtlige kinesiske deltagere røg ud på røv og albuer, mens man advarede om, at der kunne komme yderligere straffe. En kinesisk appel blev afvist så hurtigt, det var fysisk muligt.

De militære World Games blev grundlagt i 1995 og afvikles hver fjerde år. I år har der været deltagelse af udøvere fra 109 nationer.

Demba Ba forklarer, at Inter-fansenes åbne brev er præcis derfor, at han aldrig selv skiftede til Serie A, og han opfordrer nu de mørke spillere til at forlade ligaen. Foto: JON SUPER/Ritzau Scanpix Italiensk fodbold Stjernen vækker opsigt: - Alle mørkhudede spillere bør forlade ligaen

Michael Plahn gik efter VM-titlen på dobbelt ironman, men gik helt ned. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix Anden sport Danske Michael i vanvidsprojekt: - Savet midt over

Nora Mørk helt til højre. Foto: Lars Poulsen/Polfoto Håndbold Nedtur for verdens bedste: - Hun bør stoppe nu

82 kommentarer
Vis kommentarer