Sorg i Sverige: Basketstjerne død - blev kun 31

Djurgårdens Dee Ayuba fik under en nytårsferie i Luxembourg hjerteproblemer og døde tirsdag af hjertestop på et hospital i fyrstendømmet

Dee Ayuba spillede universitetsbasket i USA. Siden kom han til Sverige, hvor han fik en flot karriere. Tirsdag døde han. Kun 31 år gammel. Foto: AP
Dee Ayuba spillede universitetsbasket i USA. Siden kom han til Sverige, hvor han fik en flot karriere. Tirsdag døde han. Kun 31 år gammel. Foto: AP

Svensk basketball er ramt af dyb sorg.

Baskeball-stjernen Dee Ayuba er død - kun 31 år gammel. Djurgården-spilleren var på nytårsferie i Luxembourg med sin kone, da han mandag fik hjerteproblemer.

Englænderen med de nigerianske rødder blev indlagt på et sygehus i fyrstedømmet, og desværre viste problemerne sig at være værre end frygtet. Dee Ayuba døde af hjertestop tirsdag eftermiddag.

- Alle er lige chokerede, siger Djurgården-klubdirektør Goran Popov til klubbens hjemmeside.

Ayuba har spillet en årrække i svensk basket og nåede blandt andet at vinde to gange SM-guld med Norrköping Dolphins.

Det seneste halvandet år har han spillet i storsatsende Djurgården og været en af de bedste spillere i den næstbedste række.

Hverken Djurgården eller Ayubas tidligere klub i Luxembourg skulle have været vidende om hjerteproblemer hos briten.

- Hans død er et tragisk tab for os alle, som havde ham som ven og holdkammerat. Vi mindes Dee som en spiller, som brændte for klubben og kæmpede på banen, men også som en fin og betænksom familiefar, siger Goran Popov.

Djurgårdens spillere blev underrettet om det tragiske dødsfald tirsdag. Holdets næste kamp er mod Köping Stars 14. januar, men den bliver formentlig udsat.

Verdensmester alvorligt kvæstet i bilulykke