Annonce:
Annonce:

Sportchef om nøgenbilleder i badet: Vi havde ingen mistanke

En tidligere leder for orienteringslandsholdet er blevet dømt seks måneders ubetinget fængsel for at filme kvindelige løbere i bad. Landsholdets sportschef fortæller, at man ikke fattede mistanke til lederen

Den dømte leder har benyttet sig af kuglepenne til at filme de danske landsholdsløbere, mens de klædte om og gik i bad. Foto: PR Foto
Den dømte leder har benyttet sig af kuglepenne til at filme de danske landsholdsløbere, mens de klædte om og gik i bad. Foto: PR Foto
Annonce:

Under EM i orienteringsløb i sommeren 2016 blev det danske landshold ramt af en skandale.

En leder fra det danske landshold havde nemlig brugt kuglepenne med indbygget kamera til at filme de kvindelige løbere i bad - nogle af løberne var under 18 år.

Lederen tilstod tirsdag anklagepunkterne og kan nu se frem til tre måneders betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste. Det står klart, efter han i dag modtog sin dom i Vestre Landsret.

Sportschefen for det danske landshold, Lars Lindstrøm, fortæller, at man ikke nærede mistanke til den dømte leder.

- Der har ikke været noget overhovedet. Samarbejdet fungerede upåklageligt, og der var intet, man kunne sætte en finger på. Der har ikke været anledning til at vi skulle fatte mistanke om noget, siger Lindstrøm til Ekstra Bladet.

Annonce:

Han forklarer videre. at man ikke fokuserer så meget på dommen, der er blevet skærpet efter, at anklageren ankede byrettens dom, men at man fortsat har tankerne rettet mod at hjælpe de kvindelige landsholdsløbere videre.

- Vi har ikke rigtig nogen holdning til dommen. Det er landsretten, der har vurderet, hvad der er ret og rimeligt. De har vurderet, at det skal være en lille skærpelse, og det tager vi til efterretning, og så fortsætter arbejdet med at tage os af løberne og komme videre, fortæller Lindstrøm.

Den dømte i sagen, der er omfattet af navneforbud, fortalte i retten, hvorfor han havde filmet kvinderne.

- Man er sammen med smukke piger, og man opdager, at de kuglepenne findes. Naiv som man er, tænker man: Hold da op, måske kan man optage noget spændende at se på

Men den udtalelse giver sportschef Lars Lindstrøm ikke meget for.

Annonce:

- Der ligger jo altid et motiv til grund for, hvorfor man gør ting, og det er egentlig ikke noget, der er afgørende for os. For os er det vigtigste at prøve og få de her løbere videre og kigge på, hvordan vi kan undgå at sådan noget her sker igen, og det er selvfølgelig svært, siger han.

En af de forulempede er orienteringsløberen Maja Alm. Hende har Ekstra Bladet været i kontakt med, men hun ønsker ikke at udtale sig.

Tidligere har hun dog kastet fokus på sagen. Læs hendes kommentarer her:

Maja Alm om lurer-skandale: Svigtet gør ondt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: