Sports-stjerne dræbt og ædt af dyr: Syv år senere kan mordgåden være løst

Lorenzen Wright blev dræbt i 2010, men nu har politiet endelig anholdt og sigtet en mand i sagen

Lorenzen Wrights karriere løb fra 1996-2009. Foto: AP
Lorenzen Wrights karriere løb fra 1996-2009. Foto: AP

I mere end syv år har Lorenzen Wrights familie ventet på at få opklaret, hvem der tilbage i 2010 dræbte den kun 34-årige tidligere NBA-spiller.

Wright var 2,11 meter og 100 kilo tung, da han spillede, så der var der tale om en fyr, der bestemt fyldte lidt i landskabet. Men da hans lig 28. juli 2010 blev fundet i en skov, ti dage efter han var forsvundet, vejede han kun 26 kilo på grund af sommervarmen og ådselsædere.

Alarmcentralen havde ellers modtaget et opkald fra Wright, mens han stadig var i live.

- Goddamn, råber han i opkaldet, mens pistolskud kan høres i baggrunden. Operatøren valgte ikke at sende en politipatrulje ud, da det ikke kunne bekræftes, at det foregik indenfor politi-distriktet.

22. juli melder familien Lorenzen savnet, men det er først otte dage efter opkaldet, at politet kæder det sammen med hans forsvinden og finder hans lig.

Politiet har siden betalt erstatning til familien for deres håndtering - eller mangel på samme - af alarmopkaldet.

Havemanden er anholdt
Der har været mange teorier om, hvorfor Lorenzen Wright blev slået ihjel. Flere af dem handler om penge. Selvom han tjente styrtende med penge i sin aktive karriere, 55 millioner dollars anslås det, så var de allesammen væk i 2010, da karrieren var slut.

Det samme var ægteskabet med Sherra Wright, da de to blev skilt tidligere i 2010. Hun blev også afhørt af politet, men blev aldrig tiltalt for noget.

Der er spekuleret i, at Wright måske havde forbindelse til et kriminelt miljø og var involveret i narkotika-problemer, men dette blev afvist af venner og familie.

Memphis' politchef, Buddy Chapman, mente sågar, at det kunne være professionelle lejemordere, der stod bag drabet.

Sagen virkede til at være gået i stå, men i november i år blev der fundet er våben godt 120 kilometer fra Memphis. Det kunne kædes sammen med drabet på Lorenzen. Herfra er det gået stærkt for politet.

Tirsdag kunne politiet anholde den 46-årige Billy Turner og sigte ham for mordet på Lorenzen Wright. Ifølge FOX13 Memphis skulle Turner have lavet havearbejdet for Wright, mens moren også arbejdede som barnepige for NBA-stjernens familie.

Det vides endnu ikke, hvordan Turner forholder sig til sigtelsen, så mordgåden er endnu ikke helt opklaret opklaret. Dermed må politiet vente med at finde ud af, hvorfor Wright skulle dø, og om der potentielt var andre gerningsmænd.

Tilbage sidder Lorenzen Wrights mor, Deborah Marion, og er lettet over endelig at have det, der ligner en afklaring.

– Jeg føler alt på en gang. Det er overvældende. Tak, Jesus. Nu kan han hvile i fred, siger hun til FOX 13 Memphis.

Lorenzen Wright spillede i NBA fra 1996 til 2009 i klubber som Los Angeles Clippers og Memphis Grizzlies.

De blev også dræbt

Andrés Escobar (1967-1994):

Den colombianske fodboldspiller blev skudt udenfor en bar i Medellín få dage efter, landsholdet var kommet hjem fra VM i USA i 1994. Det mener, at drabet var straffen for det selvmål, han scorede i en kamp mod USA til slutrunden.

Henri Pélissier (1889 -1935):

Han vandt flere store løb i årene efter 1. verdenskrig - heriblandt Tour de France og Paris-Roubaix, men det hele fik en tragisk slutning. I 1933 dræbte Pélissiers kone sig selv med en pistol, og to år senere blev Pélissier selv dræbt med pistolen, da hans kæreste efter et skænderi skød ham.

Len Koenecke (1904-1935):

Han spillede for Brooklyn National Leagues hold, men det er nok mest hans 'spektakulære' død, folk husker. Han blev slået med en brandslukker under en flyvetur, da han beruset forsøgte at fravriste piloterne kontrollen med flyet.

kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen