Stjerne-sportsvært stikker til DR-ledelsen

I søndagens udgave af Fodboldmagasinet på DR rettede sportsværten Peter Møller en indirekte stikpille mod ledelsen efter tvangsflytningen af DR Sporten til Århus

Peter Møller prikkede til DR's ledelse i søndagens udgave af Fodboldmagasinet på DR(Foto: Lars Krabbe)
Peter Møller prikkede til DR's ledelse i søndagens udgave af Fodboldmagasinet på DR(Foto: Lars Krabbe)

Der er allerede blevet sagt og skrevet meget om DR-ledelsens beslutning om at flytte hele sportsredaktionen fra DR Byen på Emil Holms Kanal i København til Århus fra februar 2018.

Men det sidste ord og den sidste kritik er ikke blevet sagt i den blot uge gamle sag.

I anslaget til søndagens udgave af Fodboldmagasinet på DR1 rettede stjerneværten Peter Møller nemlig en inddirekte kritik mod sin egen ledelse, efter den har valgt at flytte Møller og 'holdkammeraterne' for at gøre sporten mere synlig i Jylland og resten af landet.   

- Det her er Fodboldmagasinet for alle. Vi er klar med fire kampe fra Jylland. Oplev syv jyske hold, lidt københavneri og se de stribede fra Fyn, sagde Møller i indledningen til det 27 minutter lange sportsprogram.

DR Nyheder mister snart DR Sporten som kollegaer i DR Byen (Foto: Thomas Borberg) Anden sport DR Sporten er rystet: Det argument holder ikke

Man skal ikke anstrenge sig for at læse og høre Møllers kritik mellem linjerne, når han nærmest lægger tryk på 'alle', 'Jylland', 'jyske' og 'københavneri' i sit oplæg.

Argumentet for at flytte DR Sporten har fra ledelsens side netop været, at sporten med en flytning skal 'komme mere ud i landet' og være 'relevant for hele befolkningen' - ikke kun københavnerne. Derfor er Møllers ordvalg nok ikke helt tilfældige.

Flere Twitter-brugere har da også lagt mærke til Møllers lidt spydige og drillende bemærkninger søndag aften i bedste sendetid:

Allerede da det blev offentliggjort, at DR Sporten skulle flyttes til Århus var medarbejderne rystede over beslutningen. Specielt, fordi de selv mener, at de i forvejen viser sporten frem i hele landet.

- Vi på DR Sporten har aldrig været mere ude i landet, end vi er nu. Vi sender masser af Champions League-håndbold fra Skjern og Aalborg, sagde redaktør på DR Sporten Joakim Frøsig for få dage siden til Ekstra Bladet og uddybede:

- Vi dækker alle Superligakampe og historier uanset hvor I landet. Vi er en ærekær sportsredaktion som består af masser af jyder, fynboer, falstringe osv. Vi har i øvrigt kolleger ansat som arbejder i Århus og har altid haft det, siger Frøsig.

Ud over DR Sporten bliver også DR Vejret, Madmagasinet, Kontant og DR Videnskab flyttet til Jylland fra februar 2018.

77 kommentarer
Vis kommentarer