Stjernen slap mirakuløst fra ulykke: Smertetærsklen er rykket!

Caroline Buchanan brækkede både næse og brystben og har fået sat karrieren på standby efter voldsom ulykke - men humoren lever i bedste velgående

Selvom hun fortsat er indlagt og har fået sendt sin forrygende karriere til hjørne, så har humoren ikke forladt australske Caroline Buchanan.

Ulykken 30. december, der lige så godt kunne have kostet hende livet, har rykket lidt ved hendes smertetærskel, fortæller hun i en Instagram-opdatering fra sygesengen i Canberra.

- Min nye opfattelse af, hvad der er niveau 10 i smerte har rykket sig meget, og jeg tager ikke mit helbred for givet, skriver hun i et længere indlæg.

Hun peger på de tre timer umiddelbart efter ulykken, hvor hun knap nok kunne trække vejret.

Humlen i indlægget er, at BMX-stjernen Buchanan ikke bare overlever ulykken. Hun kommer også igen og har planer om at fortsætte karrieren i løbet af 2018.

Nærmest utroligt, når man tænker på, at den ottedobbelte verdensmester og dobbelte olympiske deltager brækkede brystbenet og næsen og havde væske og blod tappet fra sine to lunger, der begge var kollapset.

Ulykken, hvor hun var passager i en bil med en ven forulykkede og rullede rundt flere gange, havde intet med alkohol at gøre. Det har myndighederne konkluderet.

- Jeg er overvældet over - og på samme tid klar over - hvor heldig jeg egentlig har været, og hvor slemt det kunne have været.

- Jeg glemmer aldrig den følelse af hjælpeløshed og tanken 'hvad nu hvis' i næsten tre timer, hvor jeg knap nok kunne trække vejret, fordi mine lunger var kollapset og fyldt med væske og blod samt de værste brystsmerter på vej til hospitalet, skriver hun og tilføjer, hvor taknemmelig hun er over fortsat at være her.

Hun er klar over, at det kommer til at tage tid, før hun er tilbage på cyklen.

- Forhåbentlig er jeg tilbage - klar til konkurrere igen - i april eller maj. Som minimum fire måneder fra nu af. Jeg mangler fortsat at få bekræftet, om jeg skal igennem yderligere operationer med min næse eller mit bryst, skriver hun.

Caroline Buchanan er forsvarende verdensmester i MTB-disciplinen four-cross, hvor fire mountainbikeryttere - som i BMX-konkurrencerne - kører mod hinanden på en specialbygget bane.

Fem gange har hun vundet VM i four-cross: 2009, 2010, 2013, 2016 og 2017, hvilket gør hende til den mest vindende i den disciplin nogensinde.

Desuden har tre verdensmesterskaber i BMX - en almindelig titel og to fra enkeltstart.

Fræk tennis-babe smider kludene: Se de labre billeder

Håner modstander med nøgen-joke: Nu vil han møde stjernen