Stor begivenhed kan blive superspreder

Den verdensberømte begivenhed, Super Bowl, kan blive en potentiel superspreder

Super Bowl kan blive en stor smittespreder. Foto: Jamie Squire/Ritzau Scanpix
Super Bowl kan blive en stor smittespreder. Foto: Jamie Squire/Ritzau Scanpix

Årets Super Bowl løber snart af stablen, og det har fået myndighederne i Los Angeles til at løfte pegefingeren og opfordre borgerne til at blive hjemme.

De frygter nemlig, at den verdensberømte begivenhed, der plejer at samle rigtig mange mennesker, kan blive en superspreder.

Super Bowl har været fyldt med skandaler gennem tiderne. Foto: Ritzau Scanpix NFL Porno, mord og dødstrusler: Alletiders største skandaler

Barbara Ferrer, der er direktør for sundhedsmyndighederne i Los Angeles, er noget nervøs når hjemmeholdet Tampa Bay Buccaneers byder Kanas City Chiefs velkommen i Tampa syvende februar.

- Det vil være tragisk, hvis Super Bowl bliver en superspreder af coronavirus, siger Barbara Ferrer til LA Times.

Kansas City Chiefs møder Tampa Bay Buccaneers. Foto: Ritzau Scanpix/JAMIE SQUIRE
Kansas City Chiefs møder Tampa Bay Buccaneers. Foto: Ritzau Scanpix/JAMIE SQUIRE
 

Super Bowl plejer at samle mange mennesker på stadion, men også hjemme i stuerne samles folk fra nær og fjern for at se den store finale.

I Los Angeles er der blevet konstateret over en million positive tilfælde i løbet af sidste år. Derfor opfordrer Barbara Ferrer til at aflyse større arrangementer i forbindelse med Super Bowl.

- Hold ikke fester derhjemme. Tag ikke til en Super Bowl fest. Vi skal alle være meget påpasselige, med de valg vi tager, siger Barbara Ferrer.

Ved sidste års SuperBowl var det Kanses City Chiefs, soom vandt.

Sådan så det ud i februar sidste år, hvor det også var svært at få billetter til Super Bowl. I i år er det dog endnu mere vanskeligt. Foto: Seth Wenig/Ritzau Scanpix NFL Rekord-priser: Det stikker helt af

De to største quarterbacks møder hinanden i Super Bowl. Foto: JAMIE SQUIRE, STACY REVERE/Ritzau Scanpix NFL Superstjerner kolliderer i Super Bowl

1 kommentar
Vis kommentarer