Suveræn portugiser slår René Holten i EM-finale i kajak

OL-håbet René Holten Poulsen kunne ikke følge med Fernando Pimenta i EM-finalen. Det endte med dansk sølv

René Holten Poulsen. Foto: Balint Vekassy/ICF
René Holten Poulsen. Foto: Balint Vekassy/ICF

Kajakroeren René Holten Poulsen måtte lørdag nøjes med andenpladsen ved EM i 1000 meter enerkajak.

Guldet gik til portugiseren Fernando Pimenta, der var helt suveræn på vandet i Moskva.

Pimenta førte fra start til slut i den olympiske disciplin, hvor Holten Poulsen er regerende verdensmester.

Allerede efter de første 250 meter havde portugiseren slået et hul på en bådlængde til danskeren, der lagde forsigtigt ud.

Midtvejs var forspringet på mere end tre sekunder, og det lykkedes aldrig at presse Pimenta, der bliver en alvorlig trussel i kampen om OL-guldet, når det til august går løs i Rio.

René Holten Poulsen var 3,256 sekunder langsommere end Pimenta i EM-finalen, hvor den forsvarende europamester, tyske Max Hoff, sluttede længere nede i feltet.

Holten Poulsen vandt også sølv ved det seneste EM sidste år i tjekkiske Racice.

Foto: AP
Foto: AP
 

Danskeren var lidt senere på lørdagen atter aktion i toerkajak sammen med Nils Boe. Douen skuffede i 1000-meter-finalen, hvor det blev til en ottendeplads. Tyskland vandt foran Ungarn og Serbien.

Kvindernes firekajak med Emma Aastrand Jørgensen, Amalie Thomsen, Ida Villumsen og Henriette Engel Hansen blev nummer seks i EM-finalen over 500 meter.

Senere lørdag sikrede Amalie Thomsen og Ida Vilumsen sig en plads i søndagens finale i toerkonstellationen på 200 meter, da de besatte tredjepladsen i indledede heat.

Søndag skal også både René Holten Poulsen og Emma Aastrand Jørgensen i aktion i finalen i enerkajak over 500 meter. Det samme skal Emil Noe og Jesper Beer på samme distance i toerkajak.

Både René Holten Poulsen og Henriette Engel Hansen er også med i søndagens finaler i enerkajak hos mændene og kvinderne over 5000 meter.

René Holten leverer stærk åbning på EM

Utrolige billeder: Stjernen stortuder efter historisk triumf