Annonce:
Annonce:

Tager bladet fra munden: - Jeg tror, han snyder

Magnus Carlsen tager langt om længe bladet fra munden og beskylder amerikaneren Hans Niemann for at snyde i skak

Hele verden har de sidste to uger haft øjne mod skak-verdnen, hvor overskrifter om snyd med analkugler og kryptiske signaler fra verdensmesteren Magnus Carlsen har fyldt. Men hvad er op og ned i den vilde sag, hvor Magnus Carlsen indirekte beskylder den forholdsvis ukendte amerikaner Hans Niemann for snyd? Den 7-dobbelte skakmester Sune Berg Hansen forklarer sagen, der er så vild, at selv Elon Musk måtte blande sig

Snyd med analkugler og vilde beskyldninger
Annonce:

Endelig taler han ud.

I et opslag på Twitter beskylder Magnus Carlsen den 19-årige amerikaner Hans Niemann for at have snydt ved flere lejligheder.

Nordmanden lægger ikke fingrene i mellem i det lange skriv og understreger, at han ikke gider spille mod folk, der snyder.

'Jeg tror Niemann har snydt mere og mere på det seneste, end han selv har indrømmet,' skriver Carlsen og forklarer, hvordan Niemann ikke virkede koncentreret i vigtige momenter, men stadig udspillede Carlsen fuldstændig i Sinquefield Cup.

'Vi bliver nødt til at gøre noget ved snyderi, og for mit vedkommende kommer jeg ikke til at spille mod folk, der tidligere er blevet taget i at snyde flere gange, fordi jeg ved ikke, hvad de er i stand til at gøre i fremtiden.'

Selvom det er et lang skriv fra Carlsen, har nordmanden stadig meget mere på hjerte.

Annonce:

'Der er mere, jeg har lyst til at sige. Desværre er det begrænset, hvad jeg må jeg sige uden accept fra Niemann. Indtil videre har jeg kun haft mulighed for tale gennem mine handlinger, og jeg har gjort det helt tydeligt, at jeg ikke gider spille skak med Niemann.'

'Jeg håber, at sandheden i den her sag kommer frem, hvad end den så må være,' afslutter Carlsen.

Den norske stjerne skabte stor postyr, da han efter sit nederlag til Niemann trak sig fra turneringen og kom med et kryptisk tweet.

Herefter har sagen fået ekstrem opmærksomhed fra omverden, og flere skak-spillere har nærstuderet Niemanns kampe, hvor amerikaneren i flere tilfælde angiveligt spiller langt over menneskeligt niveau.

Senest var det den franske Fide-mester Yosha Iglesias, der fløj til tasterne, efter hun havde udført en analyse af en række Niemann-partier- og præstationer.

Her opdagede Iglesias, at Niemann sidste år havde spillet ni partier med 100 procents nøjagtighed (i forhold til de bedste skakprogrammer).

Annonce:

- Måske kan et geni præstere det én gang i livet (100 procent, red.), men ni partier som dette i løbet af tre år, det kunne jeg ikke tro, siger Iglesias om sine opdagelser.

Hans Niemann har tidligere blankt afvist, at han har snydt mod Carlsen, men med den seneste udmelding fra Carlsen, skal amerikaneren endnu engang ud og forsvare sig.

Læs meget mere om sagen her:

Skakverdenen i oprør efter kryptisk besked

Bizar teori: Brugte analperler til sejren

Skandalen fortsætter: - Fuldstændig uacceptabelt

Skakskandale: Flere mystiske præstationer

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Det er helt gak-gak

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Fik du læst:

Afviser: - Havde ikke sex med landsholdsstjerne

Vingegaard om VM-rute: - Lidt spild af tid

DBU indrømmer fejl

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: