To mænd får 18 års fængsel for mord på OL-stjerne

Den kasakhiske kunstskøjteløber Denis Ten døde i sommer i en alder af 25 år. To mænd er nu dømt for mord

Denis Ten blev myrdet i sommer - nu er to mænd sendt i fængsel i hver 18 år for mordet. Foto: David J. Phillip/AP/Ritzau Scanpix
Denis Ten blev myrdet i sommer - nu er to mænd sendt i fængsel i hver 18 år for mordet. Foto: David J. Phillip/AP/Ritzau Scanpix

To mænd er ved en domstol i byen Almaty blevet dømt til 18 år i fængsel for at dræbe den kasakhiske kunstskøjteløber Denis Ten.

Denis Ten blev stukket ihjel med kniv i juli sidste år efter en uenighed med personer, der angiveligt forsøgte at stjæle spejle fra hans bil i hjembyen Almaty i Kasakhstan.

Han døde senere af sine kvæstelser på et hospital i byen i en alder af 25 år.

Kunstskøjteløberen opnåede sin karrieres højdepunkt, da han vandt bronze ved vinter-OL i Sochi i 2014. Det var den første kasakhiske medalje inden for kunstskøjteløb ved et OL nogensinde.

Han fik allerede sit store internationale gennembrud, da han vandt sølv ved verdensmesterskaberne i 2013.

I de sidste år kæmpede han dog også en del med skader, og ved vinter-OL i Pyeongchang i 2018 endte han på en 27.-plads.

Siden da var der snak om, at han muligvis ville trække sig fra kunstskøjteløb og i stedet fokusere på sine økonomistudier.

Præsidenten for Kasakhstans Olympiske Komité, Timur Kulibayev, udtrykte stor sorg, da han hørte nyheden i juli.

- I dag er en mørk dag for alle os, der kendte og elskede denne unge kunstskøjteløber og var inspireret af hans talent og kreativitet.

- Gennem hele sin karriere gik Denis forrest med sin motivation, sin stærke indstilling og med en personlighed som en mester, skrev Timur Kulibayev dengang.

Intl. fodbold Tortureret og dræbt fodboldspiller tryglede for sit liv

Gavin Smith er død. Han blev 50 år. Her ses han i 2011. Foto: Kane Hibberd/Getty Images Anden sport Pokerstjerne pludseligt død: 'En af de første store'

Foto: Olivia Loftlund. Boksning Mogens Palle har travlt: - Det er røvhullet af verden