Annonce:
Annonce:

Tragedien total: Stjernen omkom, da hun ville hjælpe sin søn

Pakistansk landsholdsspiller er blandt de omkomne i forliset ud for Italiens kyst. Hun ville bare finde medicin og penge til sin syge søn

Shahida Raza opnåede landskampe for Pakistan i to forskellige sportsgrene. Foto: Ios/ROPI/Zuma Press/Ritzau Scanpix
Shahida Raza opnåede landskampe for Pakistan i to forskellige sportsgrene. Foto: Ios/ROPI/Zuma Press/Ritzau Scanpix
Annonce:

Blandt de omkomne i sidste weekends tragiske forlis ud for Italiens kyst var Shahida Raza.

Den 29-årige landsholdsspiller i fodbold druknede, da fiskekutteren, der transporterede 170 migranter fra Tyrkiet til Italien, tabte kampen til stormen ud for Calabriens kyst. Det gjorde 67 af de ombordværende passagerer også.

Nu er det lykkedes nyhedsbureauet AP at finde Shahida Razas efterladte i Pakistan, der blandt andre tæller søsteren Sadia og den udviklingshæmmede treårige søn Hassan.

Og det var netop på grund af sin søn, at Shahida Raza foretog den vanskelige tur, der endte med at koste hende livet.

Det fortæller Sadia til AP.

- Hun ønskede bare, at hendes søn skulle kunne bevæge sig, grine og lege som andre børn, fortæller søsteren.

Annonce:

Hjerneskadet og lam
Derfor havde hun forladt sønnen og resten af familien. For at komme til Europa og skaffe penge og medicinsk behandling, hun ikke kunne finde i hjemlandet.

Sadia fortæller i interviewet, at Hassan som baby pådrog sig en hjerneskade og blev lam i den ene side af kroppen. Shahida havde på et hospital fået at vide, at hjælp i udlandet kunne være barnets eneste mulighed for en effektiv behandling og derigennem bedring.

- Hun risikerede sit eget liv, efter at et sygehus i Pakistan havde fortalte hende det, siger søsteren og henviser til Aga Khan-hospitalet i hovedstaden Karachi.

Et andet hospital meddelte, at man ikke kunne gøre noget for Hassan. Og derfor så Shahida ingen anden udvej end at søge mod vest.

- En mor vil gøre alt for sine børn. Shahida ville altid klare tingene selv. Vi er stolte af vores søster, for hun var en modig kvinde, fortæller Sadia.

Annonce:

'Har berørt os alle'
En anden debat er ved få fart i Pakistan efter Rashidas død, for hun spillede på landsholdet i både fodbold og hockey. Og meget få mennesker i det store land kendte hende, inden hun døde.

Det er der en god forklaring på. For kvindesport er så godt som ikkeeksisterende i landet. Og hun havde svært ved at finde job efter karrieren, hvorfor hun ikke havde råd til medicinsk behandling i landet.

Mens hendes billede dukker op i både tv-programmer og på sociale medier, er det blevet bemærket, at hun før sin rejse og død gav udtryk for, at hun aldrig har opnået anerkendelse for sine præstationer som sportsudøver.

Men nu er hun blevet kendt. Så kendt, at selv præsidenten har kondoleret.

- Tragedien har berørt os alle, fordi landet ikke har været i stand til at give hende og hendes søn den nødvendige hjælp, siger præsident Ari Alvi.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: