Tragisk rideulykke: Ung stjernejockey dræbt

22-årige Natasha Galpin, der var et lysende jockeytalent, er omkommet ved en tragisk rideulykke

Natasha Galpin omkom i en tragisk rideulykke. Hun blev blot 22 år. PRIVATFOTO fra Facebook
Natasha Galpin omkom i en tragisk rideulykke. Hun blev blot 22 år. PRIVATFOTO fra Facebook

Den blot 22-årige, britiske jockey Natasha Galpin er omkommet af de svære kvæstelser, hun pådrog sig, da hun tirsdag blev kastet af sin hest under en træningstur på Hetland Hill Stables i Skotland.

Det oplyser flere britiske medier - heriblandt avisen The Telegraph.

Ulykken skete, fordi en arterie bristede i hestens ben. Hesten omkom også ved hændelsen.

Nyheden om den tragiske ulykke har bredt sig til flere medier i verden, og i både australske og britiske medier beskrives Natasha Galpin som et stort jockeytalent i galopsporten, der naturligvis er hårdt ramt af det sørgelige dødsfald.

- Jeg ved, jeg taler på alles vegne i BHA (British Horseracing Authority), når jeg siger, at vi er chokerede og overvældede af nyheden om dødsfaldet, skriver Nick Rust, der er formand for det britiske galopforbund, i en pressemeddelelse og fortsætter.

- Denne form for ulykke sker ekstremt sjældent, men alligevel er der en risiko, hver gang en rytter sætter sig op på hesten. Derfor må vi aldrig tage deres mod dedikation til sporten for givet.

Nodar Kumaritashvili blev dræbt i et af forløbene til OL konkurrencen i kælk. Efterfølgende blev han fløjet hjem og lagt på li de parade. Foto: AP Sport og Spil Sportsstjernerne, der døde for åben tv-skærm

Ulykken skete på stjernetræneren Ian Jardines anlæg i Skotland, og Jardine, der havde Natasha Galpin i sin stald, er også dybt berørt af ulykken.

- Det er med stor sorg, holdet bag Ian Jardine Racing må meddele, at ulykken tirsdag morgen desværre kostede en af vore ryttere, Natasha Galpin, livet.

- Vores hovedfokus har hele tiden været Natasha og resten af vores stab, som er dybt påvirket af tabet en kollega og ven. Som hold gør vi, hvad vi kan for at støtte hinanden og håndtere denne hjerteskærende situation.

- Vores tanker og bønner er hos Natashas forældre og søstre, lyder det fra Ian Jardine ifølge The Telegraph.

Sport og Spil Dødsulykke ændrede alt: Dansk OL-stjerne tog afgørende beslutning

Jeanette Ottesen og Sarah Mahfoud er fremragende i henholdsvis svømmebassinet og bokseringen - og formår at tiltvinge sig opmærksomhed udenfor også. Foto: Claus Bonnerup og Mogens Flindt/Ritzau Scanpix Anden sport Kvindelige danske stjerner smider tøjet: Vi var aldrig i tvivl

Denis Ten blev myrdet i sommer - nu er to mænd sendt i fængsel i hver 18 år for mordet. Foto: David J. Phillip/AP/Ritzau Scanpix Anden sport To mænd får 18 års fængsel for mord på OL-stjerne

Tsunekazu Takeda. Foto: Valery Hache/AFP Anden sport OL-chef er tiltalt for korruption