TV: Forrygende Bryant: Lakers-stjerne passerer Jordan

Los Angeles Lakers-stjernen Kobe Bryant går forbi basketball-legenden Michael Jordan på listen over spillere med flest scorede point i NBA

Det er de færreste, der kan sammenligne sig med 'His Airness', basketballgeniet Michael Jordan. Endnu færre kan så sige, at de overgår den tidligere Chicago Bulls-legende.

Men det kan Los Angeles Lakers' stjerne-guard Kobe Bryant altså. For i nat dansk tid satte 'Black Mamba', som Bryant kaldes, nemlig en imponerende rekord. Han gik forbi Jordan på listen over spillere med flest scorede point i NBA's historie.

Her kvajer basketball-stjerne sig over for Kate

Mod Minnesota Timberwolves leverede Bryant 26 point. Det betyder, at Bryant nu er nummer tre på den liste med sine 32,310 point. Jordan nåede at lave 32,292 i sin aktive NBA-karriere, hvor han nåede at optræde for Chigaco Bulls og Washington Wizards, inden det hele sluttede i 2003.

Se Bryant overgå Michael Jordan i klippet øverst i artiklen

Bryant selv havde efterfølgende et par kommentarer til sin bedrift.

- Det er ikke et mål, jeg har sat for mig selv, sagde han for nylig, ifølge nyhedsbureauet AFP.

NBA-hold vinder efter 17 nederlag i træk

- At være i selskab med Michael Jordan og Kareem Abdul-Jabbar og andre fantastiske pointscorere, er det bedste ved det hele.

- At være en del af den gruppe, som jeg havde som idoler, da jeg var ung, lærte fra og drømte om en da at blive som - det er den store ære i det her spørgsmål, siger Kobe Bryant.

Hør Bryant tale om sin nye, personlige pointrekord her:

Hvem er historiens største sportsstjerne?

Så kunne man måske fristes til at kalde Kobe Bryant den største spiller i basketballens historie. Der vil kritikere mene, at den ikke helt holder. For dels overgår Michael Jordan med sine seks mesterskaber Bryant, der 'kun' har fem. Og dels har Lakers-stjernen langt op til en anden storspiller Karl Malone, som i sin aktive karriere leverede 36,928 point.

Endnu længere op har Bryant til manden på førstepladsen over flest point i NBA's historie; Lakers-legenden Kareem Abdul-Jabbar, der scorede imponerende 38,387 point.

Den score når 36-årige Bryant nok aldrig op på.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.