TV-kendis undskylder for upassende joke

En canadisk fodboldspiller blev ved og blev ved, da talkshow-vært ignorerede ham efter upassende kommentar om læbe-ganespalter. Til sidst blandede en rasende Cher sig også...

Wendy Williams har siden 2008 haft sit eget talkshow på Fox. Foto: /Alize, Earl Gibson III/AP/Ritzau Scanpix
Wendy Williams har siden 2008 haft sit eget talkshow på Fox. Foto: /Alize, Earl Gibson III/AP/Ritzau Scanpix

- Jeg vil gerne undskylde til mennesker, der har læbe-ganespalte, og for at ære Beau donerer tv-programmet til @operationsmile og @AmerCleftPalate samt opfordrer vores tv-seere til at lære mere om og hjælpe mennesker i miljøet.

TV-værten Wendy Williams virkede helt menneskelig og tilnærmelsesvis brødebetynget, da hun på Twitter torsdag skrev ovenstående som en undskyldning.

Hun var røget i unåde efter at have opført sig dumt i sit eget talkshow, hvor hun mere eller mindre uovervejet havde gjort nar af folk med læbe-ganespalte.

Williams forholdt sig til Hollywood-stjernen Joaquin Phoenix, der til sin berømmede rolle som Joker i filmen af samme navn havde ladet sit fuldskæg falde, hvilket afslørede et ar på overlæben.

TV-værten kaldte Phoenix for 'sært attraktiv' på grund af hans øjne, inden hun begyndte at omtale arret.

- Når han rager sit skæg af, har han et af disse...hvad kalder man dem? Læbespalte, ganespalte.

Fodboldspiller blev skidesur
Så tog hun sin pegefinger og møvede den voldsomt overdrevet ind under overlæben og sagde til visse publikummers morskab: - Jeg finder det meget attraktivt.

Måske mente hun det. Men mest af alt fremstod det sarkastisk.

Den går ikke. Den går slet ikke. Og da slet ikke i USA - eller Nordamerika i dette tilfælde.

For den canadiske fodboldspiller Adam Bighill blev skidesur. Han følte, at Williams hånede ham og hans søn - og alle andre, der er født med misdannelsen. Tilmed oplevede han, at hun havde sagt det bare få dage før, hans søn, Beau, skulle gennemgå en operation for det.

- Det her er Wendy Williams, der gør grin med læbe-ganespalte-mennesker i sit tv-show. Tager du pis på mig??? Vi har alle et ansvar for at stoppe mobning. Med hendes platform, som jeg selv, har vi et langt større ansvar, når det kommer til vores handlinger. Det her er bare forfærdeligt, tweetede han 10. januar.

Det skabte en lang række reaktioner. Bare ikke fra tv-stationen Fox, hvor The Wendy Williams-show kører på 12. sæson. Og heller ikke fra Williams selv.

Dagen efter prøvede Bighill igen.

- Dag 2. Tak alle sammen for at stå sammen. Jeg kan ikke forklare, hvad det betyder for mig at se jeres kærlighed/støtte!! Mere end 30.000 mennesker har været en del af dette! Wendy Williams skylder stadig en offentlig undskyldning til alle i miljøet, skrev han.

Flere reaktioner. Stadig ingen fra Wendy Williams. Og det kom der heller ikke dagen efter. Men Adam Bighill insisterede.

Fans, donationer, og medier væltede ind over Adam Bighill.

Og så skulle Beau opereres. Det var nu 15. januar, og Adam Bighill smækkede et billede på Twitter af sig selv og sin søn.

- I dag er det Beaus store dag. Han får sin læbe opereret i dag i Winnipeg af den fantastiske Dr. Ross. Takket være alle, der har rakt ud, og på forhånd tak for alle jeres tanker til Beau. Han er så elsket!

Antallet af likes var gået fra omkring 2000 til i underkanten af 10.000.

Og så kom den. Undskyldningen fra Wendy Williams.

- Jeg vil gerne undskylde til mennesker, der har læbe-ganespalte, og for at ære Beau donerer tv-programmet til @operationsmile og @AmerCleftPalate samt opfordrer vores tv-seere til at lære mere om og hjælpe mennesker i miljøet.

Og så syntes alt godt igen. Adam Bighill tilgav omgående tv-værten hendes mobning og manglende reaktioner online.

- Tak Wendy Williams for din undskyldning, din donation og for at tænke på Beau i dag under operationen. Jeg tilgiver dig, og jeg opfordrer andre til det også. Jeg ønsker dig alt det bedste, skrev han.

Den opfordring var det dog ikke alle, der benyttede sig af.

Verdensstjernen Cher, der længe har støttet og arbejdet frivilligt for organisationen 'Children's Craniofacial Association', må have været noget nær blåviolet i ansigtet af rent raseri. I hvert fald hvis man skal vurdere ud fra hendes reaktion på Twitter.

- ALLEREDE FØR DERES TEENAGEÅR ER DE I SMERTER DET MESTE AF TIDEN, BANGE, MEN DE HAR HÅB, DE VIL SE NORMALE UD. DE ØDELAGTE HJERTER OG FRYGTEN SOM FORÆLDRENE GÅR IGENNEM ER UBÆRLIGE. HVIS DIN MOR SÅ, HVAD DU GJORDE, VILLE HUN SKAMME SIG. MIN MOR LÆRTE MIG AT ELSKE OG HJÆLPE FOLK I SMERTE. HVEM ER DU? DU BURDE BLIVE FYRET.

BAM!

Hun gav ikke en tøddel for Williams' undskyldning og spurgte i et nyt tweet, om en undskyldning var nok.

Generelt var organisationer og velgørende kendisser i en ordentlig omgang kluddermutter med såkaldt almindelige mennesker ude med kraftig kritik af tv-værten trods dennes undskyldning.

Joaquin Phoenix i selskab med Scarlett Johansson, som han spillede sammen med i Her. Foto: Alessandro Bianchi/Reuters/Ritzau Scanpix
Joaquin Phoenix i selskab med Scarlett Johansson, som han spillede sammen med i Her. Foto: Alessandro Bianchi/Reuters/Ritzau Scanpix
 

Joaquin Phoenix har ingen hørt fra. Han er ikke kendt for at råbe op i offentligheden. Nærmere tværtimod.

Han er født med arret på overlæben, hvis man skal tro en Vanity Fair-historie fra november. Angiveligt er han født med en meget mild grad af læbespalte, der i de fleste tilfælde ikke kræver operation.

Måske er han fløjtende ligeglad med Wendy Williams. Måske sukker han opgivende og husker, hvordan det var som barn at vokse op med et ar, der var synligt for enhver.

Eller måske trækker han på smilebåndet over en storm i et glas vand og glæder sig til den kommende Oscar-uddeling.

Du kan på Landsforeningen Læbe-Ganespaltes hjemmeside læse meget mere om emnet.

Hollandske Michael van Gerwen (til venstre) er tredobbelt verdensmester. Til OL kommer han dog aldrig. Ikke som dartspiller i hvert fald. Foto: Ritzau Scanpix Anden sport Vækker opsigt: OL er en forbrydelse!

Chris Silva (30) i aktion for Miami. Foto: Nicole Sweet/Ritzau Scanpix Anden sport Hjerteskærende øjeblik: Her får han øje på sin mor

Foto: Julie Jacobson/AP/Ritzau Scanpix Anden sport OL-stjernen fik gruopvækkende besked: Jeg frygtede at dø

Tre gange verdensmester, og trøjen klæder da også Mikkel Bjerg. Foto: Oli Scarff/Ritzau Scanpix Sport Årets 100 største: Ekstremt sjældent hattrick

28 kommentarer
Vis kommentarer