Utrolige billeder: Stjernen stortuder efter historisk triumf

LeBron James førte Cleveland Cavaliers til klubbens første NBA-titel nogensinde efter et ufatteligt comeback. Og det fik superstjernen til at tude af glæde midt på banen

Cleveland Cavaliers og superstjernen LeBron James var bagud med 1-3 i kampe i serien bedst af syv mod favoritterne fra Golden State Warriors i finalen i verdens bedste basketballliga, NBA.

Alligevel formåede en fænomenalt spillende James at lede sit hold mod en samlet sejr på 4-3 efter nattens 93-89 sejr over Golden State på udebane i Oakland. Dermed vandt James sin tredje NBA-titel i karierren. Men det var hans første nogensinde med Cleveland - og Cleveands første NBA-titel i klubbens 46 år lange historie. Efterfølgende blev James kåret til 'finals MVP' (finaleseriens mest værdifulde spiller, red.)

Dén præstation fik James til at bryde ud i gråd, da kampen var forbi. Superstjernen lod sig omringe af sine holdkammerater, mens han faldt mod gulvet og gav tårerne lov til brage frem med samme kraft, som James buldrer mod kurven i kampene.

Herunder kan du se billeder af James' utrolige sejrstårer:

Foto: AP/Eric Risberg
Foto: AP/Eric Risberg

Foto: AP/Marcio Jose Sanchez
Foto: AP/Marcio Jose Sanchez

Foto: AP/Eric Risberg
Foto: AP/Eric Risberg

Foto: AP/Eric Risberg
Foto: AP/Eric Risberg

Foto: AP/Eric Risberg
Foto: AP/Eric Risberg

Takket være en storspillende LeBron James, der med en 'triple double' (27 point, 11 rebounds og 11 assists) var kamps syvs store oplevelse, kan Cleveland Cavaliers nu bryste sig af at være det første hold i NBA's historie til at være bagud med 3-1 i kampe, men alligevel vinde serien samlet med 4-3 og dermed NBA-titlen.

'Jeg kom tilbage efter titlen'

Da James' var færdig med at græde af glæde og lade sig hylde og omfavne, fandt han frem til nogle ord om triumfen på det efterfølgende pressemøde.

James var selv sagt lettet over, at det endelig lykkedes Cleveland at vinde finalen, som holdet har været i to gange tidligere (i 2007 og 2015).

- Jeg er lettet, det har været et par hårde uger, lød de første ord fra LeBron James, der stod i sin sjette NBA-finaleserie i træk for to forskellige hold, Miami Heat og Cleveland Cavaliers.

James spillede for Cleveland Cavaliers fra 2003 og frem til 2010, hvor han drog til Miami Heat med missionen om at vinde NBA. Det gjorde han så to gange, inden han igen vendte tilbage til Cleveland i 2014. Men dengang James' valgte Cleveland fra og Miami til, var der der fans, som i ren skuffelse over James' skifte brændte  Cleveland Cavaliers-trøjer med James' tryk bagpå af.  

Blandt andet derfor var det vigtigt for verdensstjernen af give noget tilbage til fansene fra Ohio. Den stat, hvor James' selv er født og opvokset.

- Jeg kom tilbage for at bringe et mesterskab med hjem til den her by. Jeg vidste, at vi havde de rigtige forudsætninger for at tage et mesterskab, og det er fantastisk at se, at det lykkedes, siger LeBron James på pressemødet efter kampen.

- At hjælpe med at føre den her by frem og at være et forbillede for folk i Cleveland, det er jeg stolt af, siger den kraftfulde spiller.

'Jeg er jeres leder'

James var dog også stolt over sine holdkammerater.

- Hver dag har jeg prædiket for gutterne. Jeg er deres leder, og jeg har troet på dem hele vejen. Ingen kan gøre det her alene, og jeg er stolt af det her hold, sagde James på pressemødet.

James knyttede også en kommentar til de våder væsker, der drev ud af øjenkrogene på ham efter sejren over Golden State Warriors søndag nat dansk tid.

- Alle de følelser, de kom ud til sidst. Folk har sagt, at vi ikke kan vinde det her, men vi har bevist vores værd for denne by, der ikke har vundet noget siden Jim Brown (spiller for NFL-klubben Cleveland Browns, der vandt NFL i 1964 red.).

Byen Cleveland er kendt som 'den mest forbandede sportsby i USA', fordi byen aldrig rigtig har vundet det store. Altså, indtil nu.

LeBron James har nu vundet NBA tre gange i karrieren. To gange med Miami Heat i henholdsvis 2012 og 2013 og nu én gang med Cleveland Cavaliers i 2016. Med sine 31 år venter, der måske stadig en NBA-titel eller to til James. Til sammenligning vandt Michael Jordan sin sjette og sidste titel som 35-årig i 1998.

LeBron James var om nogen manden, der sikrede Cleveland Cavaliers klubbens første basketball mesterskab nogensinden, da han med 27 point, 11 rebounds og 11 assists var med til at banke Golden State Warriors i den syvende og sidste kamp i NBA-finaleserien natten til mandag. (Foto: AP/Eric Risberg) Anden sport Cleveland og LeBron vinder NBA efter historisk comeback

Intet hold har vundet efter at have været bagud med 1-3 i finaleserien, men Cleveland kan slå den rekord med en sejr i Oakland på søndag. (Foto: AP) Anden sport Finaledrama komplet: LeBron fremtvinger afgørende NBA-finale

LeBron James var her, der og alle vegne i Cleveland Cavaliers' historiske NBA-sejr. Se højdepunkter fra triumfen i klippet øverst i artiklen.

1 kommentar
Vis kommentarer