Varetægtsfængslet i Rusland: Nu er der nyt

Varetægtsfængslingen af den amerikanske basketball-stjerne Brittney Griner i Rusland er blevet forlænget med en måned

Brittney Griners advokat fortæller, at fængsling forlænges med en måned.

Den dobbelte OL- og VM-vinder i basketball Brittney Griner har allerede siddet varetægtsfængslet i Rusland i næsten tre måneder.

Fredag var der en kort høring i sagen, hvilket resulterede i en forlængelse af varetægtsfængslingen på en måned. Det skriver flere medier - heriblandt ESPN.

Griners advokat Alexander Boykov har udtalt, at han ser den korte forlængelse som et udtryk for, at sagen snart kommer for retten.

Brittney griner spiller i den russiske liga, når der ikke er WNBA-kampe, og det var i den forbindelse, at hun befandt sig i Rusland. Foto: Rick Scuteri/Ritzau Scanpix
Brittney griner spiller i den russiske liga, når der ikke er WNBA-kampe, og det var i den forbindelse, at hun befandt sig i Rusland. Foto: Rick Scuteri/Ritzau Scanpix
 

Den 206 cm høje amerikanske basketballstjerne blev tilbageholdt i Moskva i midten af februar, fordi der blev fundet cannabisolie i hendes bagage. Det kan ifølge russisk strafferet i værste fald resultere i ti års fængsel.

I sidste uge bekendtgjorde de amerikanske myndigheder, at de nu ser tilbageholdelsen af Griner som ulovlig. Derfor arbejder den tidligere internationale diplomat og gidselforhandler Bill Richardson lige nu på at få Griner løsladt.

Det er dog vigtigt at understrege, at de amerikanske myndigheder ikke betragter det som en gidselsag. Dette ville nemlig gøre situationen langt mere alvorlig.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+