Vidnede mod Blade Runner: Nu er han likvideret

Landsholdsangriberen Marc Batchelor vidnede mod Oscar Pistorius, der truede med at brække hans ben – nu er han død

Marc Batchelor taler i telefon i forbindelse med afhøringen i 2014. Han har et billede af Reeva Steenkamp klistret bag på mobilen... Foto: Themba Hadebe/Reuters/Pool/Ritzau Scanpix
Marc Batchelor taler i telefon i forbindelse med afhøringen i 2014. Han har et billede af Reeva Steenkamp klistret bag på mobilen... Foto: Themba Hadebe/Reuters/Pool/Ritzau Scanpix

Marc Batchelor blev mandag aften brutalt likvideret med syv skud, da han i sin bil var på vej ind i indkørslen til sit hjem i Olivedale nær den sydafrikanske storby Johannesburg.

Den 49-årige tidligere landsholdsangriber for Bafana Bafana døde på stedet, mens en gartner, der sad i passagersædet, ikke blev ramt. Der blev heller ikke stjålet noget fra bilen.

- Han blev skudt af to mænd med en motorcykel. Han døde i bilen, og intet blev taget. Motivet er uklart, men efterforskningen er i gang, siger en polititalsmand, Lungelo Dlamini.

Når Marc Batchelor er ekstraordinært interessant worldwide, skyldes det, at han i 2014 vidnede i retssagen mod Oscar Pistorius, der året efter blev dømt skyldig i drabet på sin kæreste Reeva Steenkamp.

’Verdens hurtigste mand uden fødder’ eller ’Blade Runner’, som han blev kaldt, truede i forbindelse med retssagen med at brække begge Marc Batchelors ben.

Fodboldspilleren var indkaldt som vidne for at fortælle om Pistorius’ temperament, som den gamle Bafana Bafana-striker fik nærkontakt med, da Pistorius mistænkte en af Batchelors venner for at have en romantisk affære med Reeva Steenkamp.

Marc Batchelor blev skudt foran sit hjem mandag aften omkring kl. 18 lokal tid. Hans kone og børn var inde i huset, og ingen af dem kom noget til i forbindelse med drabet.

Den sydafrikanske bomber var en flamboyant karakter og godt ugebladsstof. Han spillede for begge storklubber – Kaizer Chiefs og Orlando Pirates – der som regel trækker 90.000 tilskuere, når klubberne mødes.

Ifølge den sydafrikanske sportsjournalist Mohammed Allie var han også en person, der delte vandene. Den aktive karriere stoppede i 2003, derefter havde Marc Batchelor en kort tid som tv-vært, men den stoppede brat, da han i 2007 kom i slagsmål med en forretningsmand på en restaurant.

Ifølge journalisten er det også alment kendt, at Batchelor plejede tæt omgang med kendte personager fra Johannesburgs underverden, og der er det altså ikke specielt sundt at jagte nye uvenskaber!

Se også: Oscar Pistorius vil appellere forlænget straf

Se også: Dramatisk telefonsamtale: Oscar Pistorius overfaldet i fængsel

Atletik - 24. nov. 2017 - kl. 09:05 Ny dom: Dommer fordobler Pistorius' straf

28 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere