Virusudbrud aflyser VM

Hundredvis af personer i Sydkorea er smittet med coronavirus, og det medfører aflysning af VM-turnering

Verdensmesterskaberne i bordtennis for hold, der skulle afvikles i Sydkorea fra den 22. til den 29. marts, er blevet udskudt.

Det skyldes spredningen af et nyt coronavirus, som har smittet hundredvis af personer i Sydkorea og kostet næsten ti personer livet.

Det oplyser Det Internationale Bordtennisforbund (ITTF) tirsdag. Aflysningen sker af hensyn til spillernes, tilskuernes og andres sikkerhed.

Forbundet vil i stedet forsøge at afvikle turneringen i dagene fra 21. juni til 28. juni.

Vært for holdturneringen er den store havneby Busan i den sydlige del af Sydkorea.

Da det første smittetilfælde af coronavirusset i Busan blev bekræftet fredag i sidste uge, indkaldte ITTF det sydkoreanske bordtennisforbund og lokalpolitikere til et hastemøde for at drøfte status for VM-turneringen.

Virusudbruddet har smittet over 80.000 mennesker globalt. Hovedparten, eller cirka 77.000, i Kina. Over 2600 er døde i udbruddet, der begyndte i byen Wuhan i den centrale del af Kina i december.

Efter Kina er Sydkorea det land, som er hårdest ramt at virusset.

Adskillige sportsarrangementer er blevet udsat som følge af udbruddet. Deriblandt Kinas Formel 1-grandprix i april.

OVERBLIK: Coronavirus aflyser sportsbegivenheder på stribe

Det nye coronavirus, der menes at stamme fra den kinesiske by Wuhan, har betydet, at flere sportsbegivenheder - hovedsageligt i Kina - er blevet aflyst, udskudt eller flyttet.

Samtidig er flere kinesiske sportsudøvere forhindret i at stille op i sportsbegivenheder i andre lande.

Tirsdag meddeler Det Internationale Bordtennisforbund (ITTF), at VM for hold i Sydkorea er blevet udskudt.

Her er et overblik over nogle af de største begivenheder, der foreløbig er blevet aflyst eller udsat på grund af frygten for virusset:

* Bordtennis:

Verdensmesterskaberne i bordtennis for hold, der skulle afvikles i Sydkorea fra 22. til 29. marts, er blevet udskudt.

* Fodbold:

Fire Serie A-kampe i Norditalien søndag 23. februar er udsat, og alle sportsbegivenheder i regionerne Veneto og Lombardiet er blevet udskudt.

De udskudte opgør er Atalanta mod Sassuolo, Hellas Verona mod Cagliari, Torino mod Parma og Sampdoria mod Inter. Også flere kampe i lavere rækker er udskudt.

Europa League-kampen mellem Inter og Ludogurets torsdag 27. februar skal spilles uden tilskuere. Det har Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) besluttet.

I Kina har det Kinesiske Fodboldforbund (CFA) udsat 2020-sæsonen. Også en række andre fodboldbegivenheder i Asien er ramt.

* Motorsport:

Det kinesiske Formel 1-grandprix i Shanghai 19. april er blevet udsat af Den Internationale Motorsportsunion (FIA) og Formel 1-ledelsen. Senere på sæsonen vil det blive besluttet, om løbet gennemføres på en anden dato.

* Badminton:

Det Internationale Badmintonforbund (BWF) udsætter World Tour-turneringen China Masters, som skulle være spillet fra 25. februar til 1. marts.

* Golf:

To LPGA-turneringer (kvindernes amerikanske golftour, red.) på henholdsvis øen Hainan og i Pattaya i Thailand er aflyst.

I Kinas PGA Tour er to kvalifikationsturneringer udskudt, mens hele turneringen også er udskudt.

På European Tour er to turneringer udskudt. Det drejer sig om Maybank Championship samt Volvo China Open i april.

* Atletik:

VM i indendørs atletik, der skulle have været afholdt i den kinesiske by Nanjing - 300 kilometer fra Wuhan - fra 13. til 15. marts, er blevet udskudt et år.

Atletikforbundet i Asien aflyste sine indendørsmesterskaber fra 12. til 13. februar i den kinesiske by Hangzhou.

* Tennis:

Det Internationale Tennisforbund (ITF) flyttede en gruppekamp i Fed Cup Asien/Oceanien Gruppe I fra 4. februar til 8. februar til Kasakhstan. Senere blev gruppekampen helt udsat, da Kasakhstan ikke ønskede at være vært. Kina, Taiwan, Indonesien, Sydkorea og Usbekistan skulle have deltaget.

* Skiløb:

Det Internationale Skiforbund (FIS) rykkede World Cup-afdelingen, der midt i februar skulle være afholdt i det kinesiske distrikt Yanqing, til Saalbach-Hinterglemm i Østrig.

* Cykling:

Den internationale Cykelunion (UCI) aflyser etapeløbet Tour of Hainan i Kina.

Løbet, som er på niveauet under de store World Tour-løb, skulle være afviklet fra 23. februar til 1. marts. UCI har dog godkendt, at løbet kan afvikles senere på året, såfremt det kan passes ind i cykelkalenderen.

* Boksning:

Et OL-kvalifikationsstævne fra 3. til 14. februar i Wuhan er blevet rykket til Jordan, hvor det bliver afviklet fra 3. til 11. marts.

Kilder: AFP, AP, UCI, FIS, CFA og BWF.