Annonce:
Annonce:

Wrestling-ikon død

Den tidligere wrestler 'Superfly' Jimmy Snuka døde søndag efter et længere sygdomsforløb - han blev 73 år

Jimmy Snuka i færd med sin afsluttende signatur-move - Superfly Splash. Foto: All Over Press
Jimmy Snuka i færd med sin afsluttende signatur-move - Superfly Splash. Foto: All Over Press
Annonce:

En af de helt store wrestlere fra æraen i amerikansk fribrydning under forbundet World Wrestling Federation (WWF) døde søndag.

Det drejer sig om 'Superfly' Jimmy Snuka, der søndag døde på et hospice 73 år gammel. Her havde han opholdt sig siden december, efter at være givet en prognose på højst at leve yderligere et halvt år.

Det skriver hans datter Tamina, der også er wrestler, på sin Instagram-konto, hvor hun også har lagt et billede op, hvor hun holder sin far i hånden.

Jimmy Snuka, der oprindelig kommer fra Fiji, begyndte sin wrestling-karriere tilbage i 1968, men det var først ved ankomsten til WWF i 1982, at han fik status af stjerne.

Med sin vovede og højtflyvende stil fik han hurtigt mange fans, og han blev optaget i WWF's Hall of Fame i 1996 - få år efter, at han havde stoppet sin karriere i forbundet.

Annonce:

Han fortsatte dog med at dukke op ved forskellige wrestling-begivenheder nogle år frem, og han var heller ikke helt færdig med WWF, der senere skiftede navn til WWE.

For i lighed med en stribe andre wrestlere lagde han sag an mod forbundet, da han senere i livet pådrog sig neurologiske lidelser og påstod, at det stammede fra de mange slag til hovedet under sin aktive karriere.

I sine sidste år blev han endvidere syg af kræft og ramt af demens, ligesom han blev hvirvlet ind i en genåbnet drabssag.

Jimmy Snuka på vej til retten for lidt over et år siden. Foto: AP/Michael Kubel
Jimmy Snuka på vej til retten for lidt over et år siden. Foto: AP/Michael Kubel

I 1983 døde Jimmy Snukas kæreste nemlig efter at have pådraget sig kraniebrud. Det skete uden for parrets hotelværelse, efter at de ifølge Snuka havde 'fjollet rundt.

Snuka blev i første omgang ikke mistænkt for noget, men i 2015 mere end 30 år efter år efter blev sagen genåbnet som en drabssag, hvor den tidligere wrestler blev arresteret og sigtet for uagtsomt manddrab. Men sagen blev droppet så sent som 3. januar, da han ikke var i stand til at gennemføre en retssag.

12 dage senere døde han altså i sin hospice-seng.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: