Annonce:
Annonce:

Yderligere to danske OL-stjerners data hacket

Russiske hackere har offentliggjort sundhedsdata for danskerne Rikke Møller Pedersen og Jakob Fuglsang

Jakob Fuglsang vandt sølv i linjeløbet under OL. (Foto: Gregers Tycho)
Jakob Fuglsang vandt sølv i linjeløbet under OL. (Foto: Gregers Tycho)
Annonce:

Den russiske hackergruppe Fancy Bears har slået til igen og offentliggjort personfølsomme sundhedsdata på en lang række atleter fra OL i Rio.

Denne gang er der yderligere to danskere på listen over offentliggjorte navne, som Fancy Bears har lagt ud på gruppens hjemmeside.

Det drejer sig om svømmeren Rikke Møller Pedersen og cykelrytteren Jakob Fuglsang.

For Rikke Møller Pedersens vedkommende har hun indtaget stoffet terbutalin, som er astmamedicin, og som hun har tilladelse til at benytte.

Jakob Fuglsang har indtaget stoffet triamcinolon, som er allergimedicin, og som cykelrytteren har tilladelse til at bruge.

Rikke Møller Pedersen var med til at vinde OL-bronze for Danmark i 4 x 100 meter medley-holdkap sammen med Jeanette Ottesen, Pernille Blume og Mie Ø. Nielsen.

Jakob Fuglsang vandt OL-sølv med sin andenplads efter belgieren Greg Van Avermaet i linjeløbet.

Annonce:

I alt har seks danske atleter foreløbig fået deres sundhedsdata offentliggjort af hackergruppen.

Oplysningerne stammer fra Det Internationale Antidoping Agentur (Wada), og disse oplysninger er Fancy Bears kommet i besiddelse af.

Tilladelse til terbutalin
Det har gjort, at gruppen i den seneste tid har offentliggjort disse data fra foreløbigt 107 atleter, der har deltaget i OL i Rio, herunder seks danskere.

Tidligere har svømmerne Pernille Blume og Jeanette Ottesen, banerytteren Niklas Larsen samt håndboldspilleren Casper U. Mortensen fået deres sundhedsdata offentliggjort.

For alle fires vedkommende har de haft tilladelse til at benytte terbutalin.

På listen over de 41 nye navne, der er blevet offentliggjort senest fremgår også den schweiziske cykelrytter Fabian Cancellara, der for anden gang i karrieren vandt OL-guld i enkeltstart, da han i Rio vandt foran hollænderen Tom Dumoulin og briten Chris Froome.

Fabian Cancellaras papirer beretter, at han har haft tilladelse til at bruge to binyrebarkhormon-stoffer.

Annonce:

I kølvandet på de mange offentliggørelser meddelte Sverige forleden, at man ikke vil indberette flere svenske dispensationer til at anvende medicin i forbindelse med elitesport til Wada.

Torsdag opfordrede formanden for Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF), Mark O. Madsen, Anti Doping Danmark (ADD) til at følge svenskernes eksempel.

Det afviste ADD ifølge TV2 Sport med begrundelsen, at man har tillid til sikkerheden vedrørende de data om danske atleter, der bliver lagt op til Wada.

Juridisk konsulent i ADD, Jesper Frigast, forklarede, at man bygger sin tillid til Wada på, at lækket til hackerne ikke skyldes en sikkerhedsbrist i teknisk forstand, men at hackerne har fået adgang til et password.

Danske atleter mister tilliden til Wada

Anti Doping Danmark støtter Nadal-forslag

OL-helt: Der er ikke noget at afsløre

Hængt ud som doper: Har intet at skjule

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

DAGENS EB+

Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Annonce:
Annonce: