Ekstra Bladet Sport Awards: Årets dommerfadæse

Døm dommernes dumheder: Forkerte fløjt og vanvittige vink kan koste kort, karantæner, point og frustrationer, men hvilken kendelse var årets værste?Det er menneskeligt at fejle, hedder en ofte gentaget talemåde. Det er også et udsagn, som mange fodbolddommere bifalder. Og som kan være bekvemt at skyde foran sig, når et forkert fløjt eller et vanvittigt vink har kostet frustrationer, kort, karantæner, mål, point – ja, i enkelte tilfælde millioner af kroner.

De senere år har danske dommere valgt at krise-kommunikere i højere grad, og det er bestemt også svært at komme uden om en bommert med dagens massive tv-dækning.

Her følger tre knap så korrekte kendelser, der fik følelser i kog, fra fodboldåret der gik.

Men hvilken er den værste? Døm din dommer her.

Kenn Hansen
Lange Larsen med for(ward)navnet Søren var i november måned med AGF på besøg i Brøndby, og kort før pausen huggede han resolut gæsternes føringsmål i kassen.

Troede han.

For det gule flag var oppe, Kenn Hansen aktiverede fløjten, målet blev annulleret for offside, og århusianerne tabte med 0-3.

TV: Kenn Hansen indrømmer fejl

- En katastrofe-dom. Jeg er sindssygt rystet. Der er ingen mennesker, der begår fejl med vilje, men det var i hvert fald en af de helt store fejl. Jeg er fuldstændig sikker på, at jeg ikke er offside. Det kunne sagtens have været afgørende for kampen - men det fik vi jo aldrig svar på, sagde Søren Larsen efter kampen, hvor også dommer Kenn Hansen blev stillet til regnskab.

- En helt klar fejlvurdering af linjedommeren, lød hans knap så kollegiale dom.

Dennis Mogensen
Hans kollega Dennis Mogensen hev for anden gang det gule kort op i ansigtet på Izunna Uzochukwu og vekslede det dermed til et rødt, da afrikaneren ifølge opmanden "bremsede en modstander fra et lovende angreb”.

Efterfølgende erkendte han overfor TV3 SPORT, at det var en fejldom, og et par dage senere nulstillede DBU da også de tildelte karantænepoint.

Var udvisningen af Izunna en fejl?

Dommer: Udvisningen af Izunna var en fejl

FC Midtjylland var foran 2-0 ved udvisningen. FC Vestsjælland udnyttede overtallet til at hente 2-2 i Herning.

Michael Svendsen
Brøndby kom rigtig skidt fra start i foråret, og ikke mindst i hjemmekampen mod Randers. Her nedlagde Martin Albrechtsen i fuld galop Nicolai Brock-Madsen, og dommer Michael Svendsen trak det røde kort og tildelte gæsterne er straffespark.

Udvisningen var der næppe noget at sige til, men forseelsen blev åbenlyst for de fleste begået udenfor feltet, hvilket tv-billeder senere dokumenterede:

2013-klip: Så langt nede var Brøndby i marts

Svendsen fastholdt dog sin kendelse efter et kig i en tv-monitor:

- Der er kontakt mellem benene uden for feltet, men Albrechtsen hev fat i ham nøjagtig, som han kom på straffesparkslinjen, og trækker ham omkuld. Så der er udvisning og straffespark, vurderede han stædigt.

Døm selv, hvilken dom, der var årets værste.

0 kommentarer
Vis kommentarer