25.000 har talt: Han ER det største sportsnavn

Formel 1-stjernen gav baghjul til Eriksen, Kristensen, Agger og Wozniacki i afstemningen om 'Danmarks største sportsnavn'

(Foto: Jan Sommer/AP/EB)
(Foto: Jan Sommer/AP/EB)

Så er det slået fast: Der er ingen over og ingen ved siden af. Kevin Magnussen er Danmarks største aktive sportsnavn p.t.

Det tillader vi os at konkludere oven på en større afstemning, der de seneste fire dage har kørt her på ekstrabladet.dk. Omkring 25.000 brugere har stemt. Deres stemmer er blevet lagt sammen med stemmerne fra et nedsat ekspertpanel på otte professionelle aktører, og slutresultatet er ikke til at tage fejl af: Danskerne elsker Mini Mag.

Åh nej! Nye beviser kan sænke Magnussen

Trods blot tre optrædener i motorsportens ypperste klasse, Formel 1, er 21-årige Magnussen drønet ind i danskernes bevidsthed, og Peter Nørrelund, sportschef hos Viasat, er slet ikke i tvivl om, hvem der med afstand er Danmarks største aktive sportsnavn for tiden.

– Bortset fra de store fodboldrettigheder, der altid repræsenterer en stor værdi fra et rettighedsmæssigt synspunkt, så har det stor indflydelse på værdien, om der er en dansk sportsudøver, der gør det godt.

Eriksen: Det er gået meget hurtigere end forventet

– Bedst eksemplificeret ved Kevin Magnussen i Formel 1, hvor seertallene er firedoblet, efter han har gjort sin entre.

Også Jesper Lynghus, tidligere kommunikationsrådgiver for Nicklas Bendtner, er hoppet med på Kevin-bølgen, om end Lynghus i sin stemmeafgivning har Christian Eriksen et mulehår foran Magnussen.

– Hele Danmark ser nu Formel 1. De sidste par løb har ikke set godt ud, men det forstærker bare fortællingen om Den Grimme Ælling i verdens mest strømlinede sport. Han gjorde det - og vi elsker det, fastslår Jesper Lynghus.

Derfor elsker vi Kevin Magnussen

Flere end hver femte bruger på ekstrabladet.dk pegede på Kevin Magnussen som Danmarks største sportsnavn, og Roskilde-drengen var endvidere den eneste sportsudøver, der var på Top 10-listen hos samtlige otte medlemmer af det nedsatte ekspertpanel, som bestod af:

Peter Nørrelund, sportschef, Viasat
Karin Nødgaard, idrætsordfører (DF)
Troels Troelsen, sportsøkonom, CBS
Jesper Lynghus, rådgiver, Jesper Lynghus Kommunikation
Kim Ege Møller, kommunikationsrådgiver, Mannov
Brian Mikkelsen, idrætsordfører og tidligere kulturminister (Kons.)
Kenneth Cortsen, forsker i Sport-Management, University College of Northern Denmark
Allan Olsen, sportschef, Ekstra Bladet

Derfor elsker vi Kevin Magnussen