Omfattende doping-skandale rammer Australien

12 måneders efterforskning har mundet ud i en rapport, der afslører omfattende dopingmisbrug blandt australske sportsudøvere

Den australske OL-guldvinder i udspring Matthew Mitcham  har tidligere indrømmet brug af ulovlige stoffer, men brugen hos australske udøvere viser sif at være mere omfattende. Foto: AP
Den australske OL-guldvinder i udspring Matthew Mitcham har tidligere indrømmet brug af ulovlige stoffer, men brugen hos australske udøvere viser sif at være mere omfattende. Foto: AP

Hidtil har Australien haft ry som et land uden de store dopingproblemer, men den tese holder ikke længere vand. En ny, omfattende rapport afslører, at massivt dopingmisbrug har fundet sted blandt australske idræstudøvere.

Rapporten, der er udgivet af den australske kriminal kommision, ACC, tager udgangspunkt i 12 måneders efterforskning og afslører udover dopingmisbrug også matchfixing og organiseret kriminalitet.

Af juridiske årsager er specifikke sportsgrene, atleter eller hold bliver ikke nævnt i rapporten, men den afslører, at flere sportsgrene er ramt af skandalen. Og det drejer sig ikke blot om udøvere. Også ledere, trænere og læger omkring sporten spiller en rolle ifølge rapporten.

- Der er tydelige paraleller til det USADA's undersøgelser viser i forbindelse med Lance Armstrong-sagen, hvilket understreger doping som en tværnational trussel. Både havd angår fairplay og i et større integritets-perspektiv, lyder det i rapporten.

Læs også:

Se også: Lance Armstrong amok med beskyldninger

'Organiseret kriminalitet og stoffer i sport', som den hedder, har sendt chokbølger gennem den australske sportsverden.

- Undersøgelserne viser chokerende detaljer, som sportfans vil afsky, siger den australske justitsminiter, Jason Clare.

- Flere atleter fra en række klubber i store australske sportsgrene er mistænkt for aktuelt brug eller tidligere brug af stoffer. Det er ikke alene snyd. Det er snyd foretaget i samarbejde med kriminelle.

Også WADA's præsident, John Fahey, udtrykker sig nedtrykt om rapporten.

Læs også:

Se også: Wada: UCI bedrager omkring Armstrong

- Det er en meget sort dag for sportens verden. Omfanget, af det vi har hørt, overrasker mig, udtaler han.

Men som sagt er ingen atleter nævnt, så det sidste kapitel er med sikkerhed ikke skrevet i sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere