Norsk skaktriumf giver genlyd i hele verden

22-årige Magnus Carlsen er blevet lidt af en verdensstjerne efter erobringen af verdensmesterskabet i skak - i Norge er han allerede nationalhelt

Magnus Carlsen er den uden sammenligning bedste skakspiller i verden netop nu - han er både verdensmester og suveræn nummer 1 på verdensranglisten. (Foto: AP)
Magnus Carlsen er den uden sammenligning bedste skakspiller i verden netop nu - han er både verdensmester og suveræn nummer 1 på verdensranglisten. (Foto: AP)

Da norske Magnus Carlsen fredag gjorde sig til den næstyngste skakverdensmester i historien, var det ikke bare i Norge, man opdagede det.

Aviser og medier over hele verden fulgte med, da den 22-årige nordmand spillede remis i det 10. af 12 partier mod den regerende mester, Viswanathan Anand, og dermed tog tronen med en samlet sejr på 6,5-3,5.

Se også: Norge går amok! Magnus Carlsen verdensmester i skak

'Sex-symbol vinder VM i skak' skrev amerikanske Time Magazine på deres internetside, og den samme vinkel vælger engelske The Guardian, som mener, at 'Magnus fik skak til at se sexet ud'.

Også de store svenske aviser Expressen og Aftonbladet, Le Monde i Frankrig og Times of India svælgede i nyheden om den nye skakverdensmester, ligesom tyske og selvfølgelig russiske aviser, hvor en skakverdensmester nok kan gøre indtryk. Se mere om verdenspressens reaktion her.

I Norge er stoltheden selvfølgelig til at tage og føle på, når en af deres egne træder ind i skakkens kongerække blandt legender som Garry Kasparov, Bobby Fischer og Michael Botwinnik.

Tidligere på ugen, før fredagens endelige afgørelse af VM-matchen i Chennai i Indien, blev Magnus Carlsen ifølge vg.no af sine landsmænd kåret til den fjerdemest betydningsfulde nordmand i nyere tid.

Kun overgået af polarforskerne Fridtjof Nansen og Roald Amundsen samt endnu en opdagelsesrejsende, Thor Heyerdal - men foran Ole Gunnar Solskjær, popgruppen A-ha og den tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland.

Carlsen, der efter sejren afslørede, at han havde været forkølet under de sidste fire partier i matchen, har også tidligere været omtalt i rosende vendinger i USA, ikke mindst i Time Magazine. Han har også været med i store tv-shows som '60 minutes' og 'The Colbert Report', ligesom han har udført modelarbejde for tøjformaet G-Star Raw.

Magnus Carlsen er den 15. ubestridte skakverdensmester, siden titlen første gang blev etableret i 1886. Han har en dansk træner i form af stormester Peter Heine Nielsen.

Se også: Skakgeniets danske træner: Han er som Messi og Ronaldo

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere