14-årige Axel sætter verdensrekord

En ny dansk verdensrekordindehaver er blevet støbt på Østerbro

Sådan så det ud, da Axel smadrede verdensrekord. Foto: Flemming Bentzen
Sådan så det ud, da Axel smadrede verdensrekord. Foto: Flemming Bentzen

Med 400 tilskuere i ryggen kunne 14-årige Axel Vang Christensen sætte en nye uofficiel verdensrekord på 10.000 meter-distancen for løbere under 15 år.

Rekordforsøget blev skudt i gang på Østerbro Stadion den fjerde maj, hvor den danske OL-medaljetager Wilson Kipketer var med til starten, mens Hillerøds borgmester, Kirsen Jensen, affyrede startpistolen.

Og sluttiden var da også imponerende.

Atleten fra FIF Hillerød Atletik tilbagelagde de ti kilometer på 30.50,02. Det er mere end et minut hurtigere end den tidligere rekord, som Hans Segerfors fra Sverige satte i 1975.

20-årige Cameron Vandenbroucke har kun cyklet på eliteniveau i under et år, men allerede nu debuterer hun på kvindernes World Tour. Foto: Ernst van Norde. Sport og Spil 'Jeg vil ære min fars minde'

Fik vinden skærmet
Under løbet på Østerbro var temperaturen omkring ti grader, men det var ikke noget, der slog den unge løber ud af kurs.

- Når man har løbet fire omgange, så mærker man ikke kulden, og de andre var gode til at skærme mig af for vinden, sagde Axel Vang Christensen til sn.dk.

Igennem de seneste halve år har han trænet intensivt på at slå den 44 år gamle rekord.

Rekorden, som han nu er indehaver af, er uofficiel, da man ikke har officielle rekorder for unge atleter.

Derfor kan det i stedet indberettes ind i denne online database, der løbende opdateres. Her fremgår det også, at Christensen bliver den eneste dansker.

Udøver den nye rekord er Axel indehaver af flere danske rekorder på alt fra 10.000 meter til 1000 meter.

Skal Axel Vang Christensen slå den officielle verdensrekord, skal han også barbere et par minutter yderligere af sin egen rekord.

Rekorden blev sat af etiopiske Kenenisa Bekele i 2005 og lyder på 26.17,53.

Henrik Jørgensen med datteren Anna og hustruen Mette i løb ved Amager Strand. Anna Holm er i dag 31 år, og hun er ligesom sine forældre eliteløber. Arkivfoto: Jens Dresling Sport og Spil Løbekongens vigtigste råd

Vægtløftning er en af de sportsgrene, hvor man kan begynde i en moden alder. Foto: Shutterstock Sport og Spil Aldrig for sent: Disse sportsgrene kan du stadig nå at blive god til

29-årige Ronnie Poulsen har måttet udfordre sine grænser for at få smidt sine overflødige kilo. Foto: Peter Wixtröm/Aftonbladet Krop og træning Ronnie slap af med ølmaven - tabte 13 centimeter om taljen

25 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere