Anklage: Hun er bordelmutter

Atletikstjernen Svetlana Gnezdilov er i Israel under anklage for både tvangsprostitution og menneskehandel

Svetlana Gnezdilov er under alvorlig anklage. Politifoto
Svetlana Gnezdilov er under alvorlig anklage. Politifoto

2. division er tilbage, og som specielt tilbud kan du nu se slutspillet gratis. Følg dit hjerte, følg din klub og få adgang her

Er du allerede PLUS-kunde, ser du kampene her

En fin sportskarriere behøver ikke blive noget godt afsæt til en i øvrigt fin tilværelse. Spørg bare Svetlana Gnezdilov, der lige nu sidder bag tremmer hjemme i Israel, sigtet for noget så grimt som menneskehandel, tvangsprostitution og hvidvask.

Den 50-årige, ukrainskfødte kvinde har repræsenteret Israel som syvkæmper ved både VM og EM og har stadig den nationale rekord på 6.031 point.

Nu anklages hun for at have rekrutteret unge kvinder, der måtte arbejde som prostituerede i Israel via et helt netværk af ulovlige bordeller. Pigerne skulle angiveligt have arbejdet ud fra syv lejligheder rundt i Israel. Arbejdstiden var 13 timer om dagen, seks dage om ugen.

Svetlana Gnezdilovi konkurrence i Göteborg i 2006. Foto: Alexander Hassenstein/GettyImages
Svetlana Gnezdilovi konkurrence i Göteborg i 2006. Foto: Alexander Hassenstein/GettyImages

Hidtil har hun nægtet alt.

- Jeg ved ikke, hvor det hele kommer fra. Jeg har kun gode hensigter. Jeg er en uddannet kvinde, der gør alt for at få et godt liv med min datter i Israel, siger Gnezdilov, der emigrerede fra Ukraine til Israel i 1996, ifølge schweiziske blick.ch.

Hun fik i 2004 et noget tvivlsomt ry, da hun forsøgte at få en national længdespringsrekord på 6,62 meter anerkendt fra et stævne i Ukraine. Det viste sig, at netop det stævne aldrig havde fundet sted.

I 2008 sluttede hun sin sportslige karriere.

Hendes tilsyneladende nye af slagsen kan nu koste hende et længere ophold bag tremmer.

Se også: Uheldig dansker udtaget til Touren

Se også: Messi-episoden alle snakker om

Kulturminister Joy Mogensen skal stille op til et hastesamråd, som et flertal uden om regeringen har indkaldt til. Hun vil først 20. august tage stilling til, om der kan åbnes fuldt for tilskuere til kampene. Flertallet vil have svar nu. Foto: Mads Nielsen/Ritzau Scanpix Superligaen - 1. jul. 2020 - kl. 14:29 Drama på Borgen: Går i flæsket på Joy

Se også: Danmark skal spille Nations League i Parken