Ansøgninger droppet: USA sikrer sig VM

Den amerikanske by Eugene bliver vært for VM i atletik i 2021. Atletikforbundet droppede ansøgningsproces

Amerikaneren Justin Gatlin kan se frem til, at VM i atletik bliver afholdt på hans hjemmebane i USA i 2021. (Foto: AP)
Amerikaneren Justin Gatlin kan se frem til, at VM i atletik bliver afholdt på hans hjemmebane i USA i 2021. (Foto: AP)

Den amerikanske by Eugene har fået værtsskabet for VM i atletik i 2021.

Den overraskende nyhed meddelte det internationale atletikforbund efter et møde i Beijing torsdag. Overraskende fordi den sædvanlige ansøgningsproces endnu ikke har været afviklet.

Eugene er den næststørste by i staten Oregon, som traditionelt fylder meget i amerikansk atletik, og ledelsen i det internationale forbund mener da også, at det hele - lige fra Oregons guvernør til USA's olympiske komité og tv-selskabet NBC - passer i et perfekt samarbejde.

- Ved at give VM til Eugene har IAAF's øverste råd taget en klar strategisk beslutning, som giver os mulighed for at udnytte en unik mulighed, som måske aldrig opstår igen.

- De offentlige myndigheder, den private sektor, den nationale olympiske komité og et særligt entusiastisk publikum har sluttet sig sammen, lyder begrundelsen fra IAAF's præsident Lamine Diack.

- Selv om denne beslutning adskiller sig fra den sædvanlige procedure, er jeg glad for, at mine kolleger forstod, hvilken enorm mulighed det er for os at få adgang til et nøglemarked og har taget en beslutning, som er god for den globale udvikling af vores sport, siger han videre.

Se også: Sprinter udfordrer Arsenal-stjerner: Jeres fart er ren fantasi

Se også: Usain Bolt tilbage i total triumf

Amerikanerne søgte værtsskabet af VM i 2019 og følte sig voldsomt forbigået, da Qatar i stedet fik opgaven. Ifølge det internationale atletikforbund omgik man også den sædvanlige ansøgningsproces, da den japanske by Osaka blev vært for VM i 2007.

I Sveriges atletikforbund er man imidlertid ikke tilfreds med IAAF's beslutning. Svenskerne havde håbet at kunne trække VM til Göteborg.

- Vi er dybt skuffede og forbandede over, hvordan det her er gået til, og jeg kan konstatere, at der ikke er spillet med åbne kort.

- Vi havde i det mindste regnet med at få lov at aflevere et seriøst bud i henhold til IAAF's egne retningslinjer, siger det svenske atletikforbunds direktør Björn Eriksson i en pressemeddelelse.

Dette års VM bliver holdt i Beijing, mens atletikverdenen skal til London i 2017 og Doha i 2019.

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere